BKI Foods har valgt at hjemsende foreløbig 83 medarbejdere med lønkompensation under den ordning, der blev aftalte mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter den 14. marts.

Foto: BKI
26.03.20 DIB Nyheder

BKI og Danske Fragtmænd: Derfor bruger vi lønkompensation

Både kaffeproducenten BKI Foods og fragtvirksomheden Danske Fragtmænd sender medarbejdere hjem med lønkompensation. Det skal sikre, at holdånden og det gode samarbejde er klar, når coronakrisen er overstået.

Fra den ene dag til den anden har virksomheden BKI Foods, der blandt andet producerer kaffe til en lang række kantiner og offentlige kunder, mistet en stor del af deres omsætning som følge af de tiltag, der er taget for at begrænse smitten med COVID-19 .

Virksomheden har valgt at hjemsende foreløbig 83 medarbejdere med lønkompensation under den ordning, der blev aftalt mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter den 14. marts.

- Vi benytter os af ordningen af flere årsager. For det første er vi en familieejet virksomhed, der har stort fokus på at beholde danske arbejdspladser og ikke ønsker at udsætte nogen af medarbejderne for opsigelse. For det andet bevarer vi på denne måde det gode team, og vi har haft en god dialog med alle medarbejdere, der udviser stor forståelse for situationen, siger Steen Kampmann Johansen, HR manager i BKI Foods.

Læs også: Problemknuser: Meld dine coronaproblemer ind til EU 

Vejledning gennem DI

Gennem beslutningsprocessen har BKI Foods været i løbende dialog med Dansk Industri (DI) for at få råd og vejledning om ordningen. Derfor sad virksomheden heller ikke i kø med de 10.000 virksomheder, der sad i kø på virksomhedsguiden.dk, da der blev åbnet for ordningen den 25. marts.

- Det er jo heldigvis ikke et spørgsmål om, hvor hurtigt man melder ind, om man kan få adgang til kompensationen. Vi har mulighed for at gøre brug af ordningen, og derfor gør vi det, så længe det kan hænge sammen for os. Og så må vi håbe på, at problemet forsvinder igen lige så hurtigt, som det er opstået, siger Steen Kampmann Johansen.

Undervejs har virksomheden blandt andet oprettet en privat facebookgruppe for virksomhedens medarbejdere, hvor der er løbende information og samtaler mellem medarbejderne.

- Der er god gang i gruppen, og vi føler det også som en del af virksomhedens ansvar fortsat at holde gang i samtalen mellem både hjemsendte og arbejdende kolleger, siger Steen Kampmann Johansen.

Læs også: Massiv interesse for lønkompensation

Lever med 0 i 2020

Også virksomheden Danske Fragtmænd har valgt at sende medarbejdere i ventepostion med lønkompensation til ”verden åbner igen”.

Jørn P. Skov, adm. direktør i Danske Fragtmænd A/S, oplyser, at 60 funktionærer ud af virksomhedens 1.100 medarbejdere er sendt hjem med lønkompensation.

- Ordningen holder bunden under vores økonomi, og det er vi rigtig glade for. Det er et godt alternativ til at fyre, selv om det også koster os noget. Vi tager et hit på overskuddet, men det går, hvis der ikke kommer yderligere restriktioner, og vi lever med at gå i 0 i 2020. Vi har et godt hold nu, som vi gerne vil bevare og undgå fyringer. Ellers får vi ikke samlet det samme igen lige med det første, siger Jørn P. Skov.

Læs også: DI: Vigtig beslutning at give kommuner friere rammer til investeringer

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold