31.03.20 DIB Nyheder

Coronakrisen kan sætte dansk økonomi tre år tilbage

Nye tal: Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) steg med 0,6 pct. i fjerde kvartal af 2019, mens væksten for hele 2019 endte på 2,4 pct. Det viser tal fra Danmarks Statistik tirsdag. Desværre påvirker coronavirussen prognosen for væksten i 2020, der ser noget mere dyster ud. DI vurderer, at BNP kan falde med op mod 7 pct. i år.

- Dansk økonomi sluttede 2019 med pæn fremgang, men det føles desværre som uendelig lang tid siden nu. Coronakrisen hærger i dansk og international økonomi, så sidste års fremgang er desværre vendt til en stor nedgang her i 2020, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

En ny analyse fra DI viser, at virksomhedernes nedgang i omsætningen kan koste dansk økonomi 155 mia. kr. i 2020.

- Vi er ramt af et stort økonomisk tilbageslag. Virksomhedernes omsætning styrtdykker, og det kan skære næsten 7 pct. af vores samlede velstand, siger Allan Sørensen.

- Coronakrisen kan sætte dansk økonomi tre år tilbage. Der er desværre udsigt til en dyb recession i 2020 med stigende ledighed og konkurser til følge, siger Allan Sørensen.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold