16.03.20 DIB Nyheder

DI: Udskudt skat er godt skridt for trængte SMV’er

Regeringen vil udskyde momsbetalingerne for små og mellemstore virksomheder samt udskyde fristen for betaling af B-skat. Det er et godt skridt, men der er behov for målrettede og mere akutte tiltag, siger DI.

Små virksomheder skal først betale moms den 1. marts 2021, mens mellemstore virksomheder først skal betale den 1. september i år.

Det er blandt tiltagene i en ny hjælpepakke, som skatteminister Morten Bødskov har fremlagt. Dertil kommer regeringens forslag om at udskyde betalingsfristen for B-skat. Konkret betyder det, at den betalingsfrist, som ellers lå den 20. april, flyttes til den 20. juni, mens fristen den 20. maj udskydes til den 20. december. Dermed bliver april og maj helt fri for betaling af B-skat.

Tilsammen vil tiltagene forbedre virksomhedernes likviditet med 40 mia. kroner.

- Det er et godt skridt til at hjælpe de trængte SMV’er. Vi har været i tæt dialog med regeringen om at udskyde de kommende B-skatteindbetalinger til senere på året, som her og nu vil hjælpe de helt små virksomheder. Vi så dog meget gerne, at man også fandt en vej til at gøre det allerede med virkning for marts måned, som falder om fire dage, siger direktør Kent Damsgaard, DI.

Læs også: Udenrigsministeren i offensiv: Danmark er lukket for Corona – ikke for handel

Ikke redningsplanke her og nu 

Han finder det rigtig positivt, at regeringen har udskudt de kommende momsbetalinger.

- Det giver sindsro for mange smv’er, når de kigger fremad. Det er dog ikke en redningsplanke nu og her, så vi er i fortsat dialog med regeringen om målrettede og mere akutte tiltag, siger Kent Damsgaard og fortsætter:

- Vi så meget gerne, at de helt små virksomheder kunne få den moms retur, som de lige har indbetalt. Vi kan forstå, at det rent teknisk er svært at håndtere, men så må vi tænke i alternativer for eksempel ved at give mulighed for et statsgaranteret lån af samme størrelse. Mange små virksomheder har brug for hjælp nu.

Læs også: DI: Aftale om lønkompensation vil redde danske arbejdspladser

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold