30.04.20 DIB Nyheder

DI: Coronakrisen har kostet over 30 millioner amerikanere jobbet

Nye tal: Det amerikanske jobmarked er i frit fald, og den massive økonomiske ødelæggelse, de store jobtab medfører, vil også kunne mærkes i Danmark, hvor det vil betyde svindende eksport.

3,8 mio. amerikanere meldte sig ledige i sidste uge. På bare seks uger er 30 millioner blevet ledige i USA. Det fremgår af nye tal fra det amerikanske beskæftigelsesministerium.

- Blødningen på det amerikanske arbejdsmarked er langt fra stoppet. Coronakrisen har kostet over 30 millioner amerikanere deres job, og ledigheden nærmer sig 20 procent, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Næsten fire millioner flere ledige på en enkelt uge var fuldstændig utænkeligt for bare et par måneder siden. Men siden midten af marts har det været den nye virkelighed i amerikansk økonomi. Faktisk er de næsten fire millioner nye ledige det laveste niveau i fem uger, siger Allan Sørensen.

Amerikansk økonomi skrumpede i første kvartal med, hvad der svarer til 4,8 procent på årsplan.

- Amerikansk økonomi var allerede hårdt ramt i første kvartal, men det er ingenting, i forhold til hvad der venter i andet kvartal. Ledigheden har fortsat den voldsomme stigningstakt gennem hele april, og det vidner om en økonomisk nedsmeltning af historiske dimensioner, siger Allan Sørensen.

- Udviklingen i USA giver rystelser i hele verdensøkonomien og vil koste danske virksomheder tabte eksportordrer i hobetal. USA er verdens absolut største økonomi og Danmarks næststørste eksportmarked, siger Allan Sørensen.

Danske virksomheder eksporterer for 155 mia. kr. om året til det amerikanske marked.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold