29.04.20 DIB Nyheder

DI: Lønudbetaling falder på et knastørt sted

Tusindvis af virksomheder over hele landet ånder nu lettet op med udsigten til straksudbetaling af lønkompensation, som erhvervsministeren foreslår.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) foreslår onsdag at udbetale lønkompensation og kompensation til selvstændige, inden ansøgningerne er behandlet.

Det fremgår af et aktstykke, der er sendt til Folketingets finansudvalg, som han beder om tilslutning fra.

- Aftalen om lønkompensation er en god og vigtig ordning for mange. Men den virker jo kun, når pengene faktisk kommer ud til virksomhederne. Derfor er det tiltrængt og fuldstændig afgørende, at der bliver sat turbo på udbetalingerne. Der bliver sukket af lettelse på mange virksomheder i dag, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri (DI).

Læs også: Virksomhedernes humør vidner om historisk dyb krise

Turbo på processen

Beslutningen om straksudbetaling skal godkendes i Finansudvalget, men DI’s adm. direktør glæder sig over, at langt de fleste virksomheder formentlig vil få udbetalt pengene inden 1. maj. 

Der må ikke gå papirarbejde og bøvl i den fælles opgave med at redde arbejdspladser. Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI

Samtidig opfordrer Lars Sandahl Sørensen til, at der sættes kul under processen for at hjælpe de resterende virksomheder.

- For mange virksomheder er det lige på falderebet, at pengene til lønkompensation bliver udbetalt nu. Rigtig mange virksomheder har valgt at bruge ordningen for at kunne beholde deres medarbejdere, men det har presset dem hårdt på likviditeten, at de skulle vente på pengene. Det er godt, at det bliver løst for langt hovedparten af virksomhederne nu. Men de sidste virksomheder skal også med, siger han.

Læs også: DI: Her er hjælp til hjælpepakker

Gå i dialog med virksomhederne

DI’s adm. direktør opfordrer også til, at myndighederne går i hurtig dialog med virksomheder, hvor der er fejl eller mangler i ansøgningerne.

- Der må ikke gå papirarbejde og bøvl i den fælles opgave med at redde arbejdspladser. I denne ekstraordinære situation er det vigtigt med et klart politisk signal om, at hjælpen kommer først, og kontrollen følger derefter. Det har en afgørende betydning for virksomhederne – både reelt og psykologisk,  at pengene er på vej, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Få viden for 100.000 kr. til konkrete udfordringer

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Relateret indhold