05.05.20 DIB Nyheder

DI: Danskerne elsker elektronik i hjemmet

Nye tal: Smartphones, robotstøvsugere og aktivitetsmålere fylder i flere danske hjem. Næsten hver tredje danske familie gør brug af digitaliseringens mange muligheder, viser tal fra Danmarks Statistik tirsdag morgen. I dag betjenes mange tjenester via en smartphone og danskerne er nogle af de bedste i verden til at bruge den moderne teknologi, der især har været nødvendig under coronakrisen, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri.

- Smartphonen er blevet danskernes digitale schweizerkniv. Smartphones er lette at have med alle vegne og danskerne bruger dem til alt fra bankforretning til at tjekke billeder fra børnehaven og holde hjemmet sikkert. Danskerne er i den grad blevet mere digitale i 2020, siger Christian Hannibal.

Ni ud af ti familier ejer en eller flere smartphones. Den erstatter i høj grad anden form for elektronik, bl.a. digitalkameraer, hvor kun fire ud af ti familier i 2020 har sådan et liggende, mens knap to ud af ti har et digitalt videokamera. Derudover viser tallene også, at fastnettelefonen er på vej ud af danskernes hjem og ind på museerne.

- Danskerne er blandt de mest avancerede digitale forbrugere i verden. Vi tager de digitale muligheder til os, og det er blandt andet dét, der har gjort, at vi i så høj grad har kunnet holde samfundet i gang under coronakrisen, siger Christian Hannibal.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold