Corona krisen ændrer rejsevilkår og rejsemuligheder hele tiden. Det gør det vanskeligt at planlægge det næste kundebesøg i andre lande.

Foto: Getty Images
03.07.20 DIB Nyheder

Rejse i skyggen af corona - 10 gode råd til næste tur

Betingelserne for erhvervsrejser ændrer sig hastigt i takt med udviklingen af corona krisen. DI har samlet gode råd og nyttige links.

Betingelserne for at rejse ændrer sig nærmest dag for dag i takt med udviklingen af corona krisen. Det skaber stor usikkerhed i mange virksomheder, når medarbejdere skal planlægge besøg af kunder eller løsning af opgaver i andre lande.

Spørgelysten fra rejseansvarlige i virksomhederne var derfor stor ved DI’s webinar om rejsesikkerhed i juni. Du kan se hele webinaret ”Rejsesikkerhed – hvad nu?” her. 

Vær også opmærksom på, Sundhedsministeriet nu tilbyder et såkaldt corona-rejsepas til erhvervsrejsende. Passet dokumenterer, at man er testet negativ for corona virus. 

Læs mere om rejsepas her.

Nedenfor har vi samlet 10 anbefalinger samt nyttige links, der er oplagte at tage med i forberedelser til erhvervsrejser.

10 rejseråd fra DI: 

1. Konsultér lokale myndigheder og hold jer opdaterede på lokale regler og retningslinjer for destinationen samt kapaciteten hos de lokale sundhedsmyndigheder.

2. Benyt muligheden for at blive testet, så tæt på afrejse som muligt. Medbring attest fra de danske sundhedsmyndigheder. Har I udenlandske medarbejdere, så kan de ligeledes benytte testfaciliteterne i København Lufthavn og Billund Lufthavn ved indrejse til Danmark.

3. Husk ekstra medicin til pre-eksisterende lidelser.

4. Medbring værnemidler, der passer til destinationens guidelines. Det kan være maske, håndsprit osv. Vær forberedt på mulig karantæne ved symptomer.

5. Hold jer opdaterede på ændringer i flyrejse og check in. Både ude og hjemme.

6. Opfordr den rejsende til at tilmelde sig Udenrigsministeriets app ”Rejseklar” samt ministeriets ”Danskerliste”.

7. Vurdér nødvendigheden af den enkelte rejse og foretag en risikovurdering, som kan tage udgangspunkt i Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Læs desuden mere på DI’s FAQ om arbejde over grænser.

8. Udpeg en ’vagt’ i virksomheden, som rejsende medarbejdere kan kontakte for assistance. Sørg i samme forbindelse for, at vagten har alle relevante rejsedokumenter.

9. Sørg for, at den rejsende medbringer relevante telefonnumre til Udenrigsministeriet, Forsikringsselskab, Sikkerhedsselskab og DI (3377 3377).

10. Udarbejd en rejsepolitik og procedurer og kommunikér dem tydeligt til medarbejderne.

Nyttige links:

Hold dig opdateret på rejseforhold i Europa (kortet nederst på siden)

Følg med på Reopen EU 

Få luftfartsorganisationens IATA WW overblik

Spørgsmål og svar:

DI: FAQ Generelt om arbejdsgiveres håndtering af coronavirus

DI: FAQ Arbejde over Danmarks lukkede grænser

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Ejvind Vøgg

Ejvind Vøgg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4715
  • Mobil +45 2728 0486
  • E-mail ejv@di.dk

Relateret indhold