Nu kan man medbringe et officielt dokument, som viser, at man har taget en test inden for syv dage før afrejsen.

Foto: Sundhed.dk
08.07.20 DIB Nyheder

Nyt corona-pas gør din rejse lettere

Myndigheder tilbyder nu rejsende et COVID-19-pas med testresultat for corona. Passet gør det nemmere at krydse landegrænser og vil  hjælpe mange, siger branchedirektør Michael Svane, DI.

En væsentlig forhindring under coronakrisen bliver nu ryddet af vejen, når virksomheder har brug for at sende medarbejdere på opgaver uden for landets grænser. Myndighederne er således klar med et særligt rejsepas, der på officielle papirer dokumenterer, at den rejsende er testet negativ for Covid-19 virus inden afrejse.

Det er en rigtig god nyhed i en tid, hvor man som rejsende støder på en del forhindringer, vurderer DI Transports branchedirektør, Michael Svane.

- Covid-19 passet har været efterspurgt af mange virksomheder, som er aktive på eksportmarkederne. Med passet i hånden bliver det nu meget nemmere for medarbejderne at besøge kunder eller samarbejdspartnere i andre lande, siger han.

Bestyrelsesformand for sundhed.dk, Lone Langballe, forklarer, at rejsepasset er et led i at hjælpe danskere på rejse.  

- Vi forsøger hele tiden at gøre det nemmere for danskerne at navigere i den nye situation, som COVID-19 har skabt. COVID-passet er en digital løsning, som skal gøre både danske erhvervsrejsende og turister i stand til at krydse grænser i en corona-tid, siger hun. 

Læs mere om Covid-19 rejsepas

Covid-19 passet har været efterspurgt af mange virksomheder, som er aktive på eksportmarkederne. Michael Svane, Branchedirektør

Officielt dokument klar

Rejsepasset imødekommer flere landes krav om, at man er testet negativ for coronavirus, før man får lov til at rejse ind i landet.

-  Nu kan man medbringe et officielt dokument, som viser, at man har taget en test inden for syv dage før afrejsen. Det vil helt sikkert hjælpe danskere, som skal rejse med arbejdet eller privat, siger Michael Svane.

Bag rejsepasset står Sundheds- og Ældreministeriet, Udenrigsministeriet og Rigspolitiet. Passet er en personlig dokumentation, der viser, at man er testet negativ.

Alle kan se, downloade og printe sit covid-19 pas på sundhed.dk, lige så snart laboratoriet har analyseret prøven og frigivet svaret. Det gælder kun hvis prøven er negativ og ikke er ældre end syv dage.

Følg ambassadernes anvisninger

Coronakrisen er i konstant udvikling, så derfor kan rejsevilkår blive ændret med kort varsel. Det betyder også, at nogle lande kan kræve deres egne formularer for testresultater. I den situation kan det danske covid-19-pas være et supplerende dokument.

Myndighederne anbefaler, at rejsende altid orienterer sig om de aktuelle regler på danske ambassaders hjemmeside i det pågældende land. Udenrigsministeriets vagtcenter og de lokale ambassader kan også besvare spørgsmål om rejsepasset, hvis der er brug for, at den officielle status bliver bekræftet.

Læs også: 10 gode råd til næste rejse

COVID-19 rejsepas

·          Hvis din udenlandsrejse kræver dokumentation for negativt COVID-19 prøvesvar, kan du downloade dit personlige COVID-19 pas her.

·          Du kan kun se dit pas, hvis dit prøvesvar er negativ, og ikke er ældre end syv dage.

·          Når du downloader dit COVID-19 pas, får det et gyldigt dokument ID.

·          Det er vigtigt, du downloader eller printer dit pas.

·          Du kan se dit COVID-19 pas, når laboratoriet har analyseret din prøve og frigivet svaret.

Kilde: sundhed.dk

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold