Hvem drømmer ikke om lidt sol og sommer i disse regnvejrsdage.

Foto: Visit Denmark
08.07.20 DIB Nyheder

DI: Turisterhvervet kæmper stadig med følgerne af covid-19

Alene i maj tabte turisterhvervet omsætning for 4 mia. kr., vurderer DI. Sommeren som helhed ser ud til at blive en blandet fornøjelse.

Turisterhvervet mistede 2,8 mio. overnatninger i maj i forhold til samme måned sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik. Hotellerne oplevede det største fald på 1,3 mio. overnatninger, mens der var knap en mio. færre overnatninger i sommerhuse.

Samlet har faldet i overnatninger ført til en tabt omsætning på 4 mia. kr. på tværs af hele turisterhvervet, vurderer Dansk Industri.

- Der er både attraktionerne, købmanden og cykeludlejeren, som er gået glip af en betydelig omsætning under nedlukningen. Vi er nu godt på vej ind i ferien, og i dele af landet - ikke mindst ude ved kysterne - fylder danskere og tyskere heldigvis godt op, så turisterhvervet i de dele af landet får en fornuftig sommer, siger chef for turisme og oplevelse Sune K. Jensen, DI

Sommeren 2020 bliver en blandet fornøjelse for turisterhvervet, vurderer DI. Den gradvise genåbning af landet betyder, at ikke mindst de tyske sommerhusgæster har kunnet komme til Danmark, hvilket tallene fra Danmarks Statistik ligeledes viser. Der er lige nu 18 procent flere bookninger af sommerhuse end samme tid sidste år.

- Selvom vi så småt er på vej på ferie, og mange danskere vælger at holde ferie i Danmark, så kæmper store dele af erhvervet - midt i hvad der burde være deres højsæson -  stadig med meget lave besøgstal. Kravet om seks overnatninger holder desværre rigtige mange turister væk fra byerne, og det gør ondt på hoteller, attraktioner, museer og restauranter. Derfor ser vi gerne, at kravet bliver fjernet, når regeringen nu samtidig har introduceret en mekanisme, hvor man kun åbner for de lande, hvor smittetrykket er lavt., siger Sune K. Jensen, DI.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold