14.08.20 DIB Nyheder

Dansk økonomi i frit fald under corona-krisen

Nye tal: Stor nedtur for dansk på BNP på 7,4 procent i andet kvartal i år

Dansk økonomi skrumpede med historiske 7,4 procent i andet kvartal. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Corona-krisen har ramt dansk økonomi med voldsom kraft. På bare ét kvartal er dansk økonomi skrumpet mere end under hele finanskrisen, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Under finanskrisen faldt dansk BNP seks kvartaler i træk. Fra 4. kvartal 2007 til 2. kvartal 2009 skrumpede dansk BNP med 7,1 procent.

- Det er desværre ikke overraskende, at vi oplever en stor økonomisk nedsmeltning i andet kvartal. Vi har aldrig før set så massiv en nedlukning af samfundet. Fra den ene dag til den anden blev der lukket ned for eksempelvis restauranter, storcentre, frisører, rejser og større forsamlinger, siger Allan Sørensen.

- Krisen skyldes heldigvis ikke fundamentale problemer i dansk økonomi, og derfor kan vi forhåbentlig også få hurtigt gang i økonomien igen i takt med at der bliver åbnet mere op. Økonomien er pt. sat fire år tilbage, siger Allan Sørensen.

- Efter genåbningen er flere nøgletal heldigvis ved at rette sig igen. Vi har set danskerne vende tilbage til forretningerne i takt med at der er blevet åbnet op. Der kommer derimod til at gå et stykke tid, inden eksporten og investeringerne er tilbage på samme niveau som før corona-krisen, siger Allan Sørensen. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret