23.09.20 DIB Nyheder

Nationalbanken ser lidt lysere på økonomien

Ny og mere positiv prognose for dansk økonomi fra Nationalbanken

Nationalbanken ser lidt mere lyst på fremtiden. Det fremgår af bankens september-prognose, som er offentliggjort i dag. Nationalbanken forudser en tilbagegang i BNP på 3,6 pct. i 2020. Faldet i BNP er mindre end Nationalbanken skønnede i juni, hvor der blev skønnet et fald i BNP på 4,1 pct. i 2020.

- Det er en god nyhed i disse tider, at Nationalbanken nu skønner, at krisen bliver knap så dyb som frygtet i juni. Økonomien er ved at genrejse sig fra afgrunden, og forhåbentlig er det værste nu bag os, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri (DI).

- Men der er efter DI’s mening fortsat betydelig usikkerhed om udviklingen. Mange lande er ramt markant hårdere af krisen og har ikke rigtigt styr på smittespredningen. Dette medfører, at det bliver vanskeligt at få genoprettet eksporten, siger Morten Granzau.

- Det er vigtigt, at vi holder et skarpt øje med udviklingen i økonomien og i smittetallene. Vi skal være klar med nye initiativer for at sikre job og virksomheder, hvis ikke vi får mere styr på smittespredningen, så Danmark kan komme stærkere og grønnere ud af krisen, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret