28.01.21 DIB Nyheder

DI: Støtteloftet er hævet, men der er stadig udfordringer

EU-Kommission har netop meldt ud at statsstøtteloftet bliver hævet til 1,8 mio. euro og 10 mio. euro, hvilket er en væsentlig forbedring i forhold til det første udspil som var på 800.000 og 3 mio. euro.

Loftet over støtte til coronaramte virksomheder er netop blevet hævet markant af EU-Kommission. De nye grænser hedder henholdvis 1,8 mio. euro og 10 mio euro - og dækker perioden frem til den 31. december 2021.   

- Vi er overordentlig tilfredse med, at Kommissionen rækker hånden ud til erhvervslivet i denne svære tid, og at den danske regering har forsøgt at få loftet endnu højere op. Regeringen og dens embedsmænd er gået langt for at hjælpe dansk erhvervsliv i denne sag – det sætter vi stor pris på. At loftet er steget 7 mio. euro vil uden tvivl gavne mange danske virksomheder, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri (DI).

Han tilføjer: 

- Desværre er der stadig en del store danskejede virksomheder, for hvem loftet vil være en trussel. Det kan i værste fald kan ende i konkurser. Vi håber på i samarbejde med Erhvervsministeriet at kunne finde en løsning for de ca. 20-30 virksomheder, som bliver ramt, siger han.

Læs mere her: State aid: Prolongation of Temporary Framework (europa.eu)

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Emil Fannikke Kiær

Emil Fannikke Kiær

Erhvervs- og Medlemsdirektør

  • Direkte +45 3377 3032
  • Mobil +45 2476 7713
  • E-mail efk@di.dk

Relateret indhold