Louis Funder, chef for DI i USA, påpeger, at pandemien stadig har et fast greb om det amerikanske samfund.

15.01.21 DIB Nyheder

Hjælpepakke af Von And’ske dimensioner på vej i USA

Den nyvalgte amerikanske præsident vil sende gigantisk hjælpepakke ud i det amerikanske samfund. Store dele af den har gode muligheder for at glide gennem Kongressen, vurderer DI’s mand i USA.

En økonomisk hjælpepakke til en samlet værdi af 1.900 milliarder dollar. Det er hovedindholdet i et udspil fra den nyvalgt amerikanske præsident Joe Biden.

Store dele af planen har ifølge Louis Funder, chef for DI i USA, gode muligheder for at glide gennem Kongressen.

- Der er tale om endnu en pakke af Joakim Von And’ske dimensioner. Men lige nu ligger den største fare i at gøre for lidt – ikke for meget, som Biden rigtig nok påpeger. Derfor er det klogt at stimulere økonomien yderligere, siger Louis Funder.

USA er Danmarks største eksportmarked, og derfor er det positivt for dansk erhvervsliv, at den indkommende præsident gør sig konkrete overvejelser om, hvordan man får gang i hjulene igen.

- De seneste ledighedstal og den opblussende Corona-krise med delvise nedlukninger har desværre vist, at pandemien stadig har et fast greb om det amerikanske samfund. Bidens plan om at give de fleste amerikanere en check på 1400 dollar vil hjælpe til at holde hånden under privatforbruget i en periode, hvor mange stadig er arbejdsløse. Det er en effektiv måde at holde gang i økonomien på, og det vil komme danske virksomheder til gode, der sælger på det amerikanske marked, siger Louis Funder.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louis Funder

Louis Funder

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3784
  • Mobil +45 2625 2432
  • E-mail lfk@di.dk

Relateret indhold