09.11.21 DIB Nyheder

Eksporten stiger til rekordhøjt niveau

Eksporten af varer og tjenester har aldrig været større, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Eksporten steg med 4,6 procent i september. Den samlede eksport af varer og tjenester er på et rekordhøjt niveau. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik.

- Dansk eksport stiger til et rekordhøjt niveau. Eksporten er steget med 15 procent over det seneste år. Den samlede eksport af varer og tjenester har aldrig været større, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri.

- Der er spræl i det globale opsving, og det trækker eksporten frem. Corona spøger igen, men opsvinget er heldigvis stadig intakt. Vi skal dog vænne os til, at den høje vækst fra genåbningen snart ligger bag os, siger Allan Sørensen.

I tredje kvartal faldt eksporten af varer med 2,8 procent, mens tjenesteeksporten steg med 8,5 procent.

- Den øgede eksport i tredje kvartal er trukket af tjenesterne. Vareeksporten var derimod ramt af faldende omsætning, siger Allan Sørensen.

- Alvorlig materialemangel har ramt virksomhederne, og gør det svært at levere på alle de ordrer der kommer. Det kan få vareeksporten til at bremse op i den kommende tid, siger Allan Sørensen.

- Der heldigvis kommet gang i eksporten af tjenester igen. Eksporten er tjenester er nu tilbage på samme niveau som før corona. Det er især eksportindtægterne fra søtransport, der er skudt i vejret, siger Allan Sørensen.

Eksportindtægterne fra flytransport ligger i tredje kvartal 57 procent lavere end for to år siden, mens rejseindtægterne fra udenlandske turister tilsvarende er reduceret med 43 procent.

- Rejsebranchen har stadig utrolig lang vej tilbage til samme eksport som før corona, siger Allan Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold