04.11.21 DIB Nyheder

God betalingsevne på boligmarkedet

Færre tvangsauktioner og det laveste antal restancer i 14 år viser, at de danske boligejere er økonomisk velpolstrede med god betalingsevne

- Antallet af tvangsauktioner faldt i oktober yderligere en smule i forhold til måneden før, og ligger i det hele taget historisk lavt. 2021 er godt på vej til at blive et positivt rekordår i den statistik, siger DI-boligøkonom Bo Sandberg.

- Når det stabilt lave antal tvangsauktioner kombineres med nye tal fra FinansDanmark, der viser det laveste antal restancer for boligejere i 14 år, så må konklusionen være, at de danske boligejere er økonomisk velpolstrede med god betalingsevne, siger Bo Sandberg.

I oktober var der ifølge Danmarks Statistik 105 tvangsauktioner, når der korrigeres for normale sæsonudsving, mod 117 i september og 124 i august.

- Det lave antal tvangsauktioner falder ned i den vægtskål, der stabiliserer boligmarkedet. Men omvendt er tvangsauktioner ikke en såkaldt ledende indikator. Dette nøgletal vil typisk reagere med betydelig forsinkelse, hvis der længere nede ad vejen viser sig udfordringer med terminer og betalingsevne på boligmarkedet. Og her er det f.eks. fortsat relevant at fokusere på boligejernes renteføslomhed, da der blot indenfor de seneste få måneder er kommet mere usikkerhed ind i verdensøkonomien, siger Bo Sandberg, skatte- og boligøkonom i DI.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bo Sandberg

Bo Sandberg

Skatteøkonom

  • Direkte +45 7216 0142
  • Mobil +45 2850 3819
  • E-mail BSA@di.dk

Relateret indhold