10.05.21 DIB Nyheder

Eksporten er kommet utrolig godt fra start i 2021

Nye tal: Fine danske eksporttal og udsigt til høj vækst i udlandet tyder på lyse udsigter til dansk eksport, mener DI.

Eksporten steg med 4,6 procent i marts. I hele første kvartal var der en fremgang på 7,1 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Eksporten er kommet utrolig godt fra start i 2021. Eksporten er super afgørende for væksten i dansk økonomi. Derfor er det virkelig positivt, at vi har øget salget til udlandet på trods af nedlukninger og rejserestriktioner, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Vareeksporten er i første kvartal 6,6 procent større end året før, mens tjenesteeksporten er 8,5 procent lavere.

- Vareeksporten er kommet stærkt igen og ligger i marts på et rekordhøjt niveau. Tjenesteeksporten er derimod stadig hårdt ramt af coronakrisen, siger Allan Sørensen.

- Eksportindtægterne fra luftfart og rejser er over det seneste år blevet reduceret med 56 mia. kr. i forhold til året før. Rejserestriktionerne har skåret totredjedele af eksportindtægterne inden for turisme og luftfart. Turistindustrien har virkelig brug for, at vi snart kan rejse igen ellers får de ikke gang i omsætningen, siger Allan Sørensen.

IMF venter en vækst i verdensøkonomien på 6 procent i 2021.

- Der er udsigt til høj vækst i udlandet, og dermed går eksportvirksomhederne lyse tider i møde. Der er især høj vækst og dermed gode muligheder for øget eksport til USA og Asien, siger Allan Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold