23.06.21 DIB Nyheder

Nationalbanken ser lysere på økonomien

Nye tal: Væksten i Danmark ser ifølge Nationalbanken ud til at fortsætte. Det er nu afgørende, at virksomhederne har afgang til den arbejdskraft, de har brug for, vurderer Dansk Industri.

Nationalbanken ser mere lyst på væksten i år. Det fremgår af bankens juni-prognose, som er offentliggjort i dag. Nationalbanken forudser en vækst i BNP på 3,3 pct. i 2021 efterfulgt af en fremgang på 3,7 pct. i 2022 og 2,2 pct. i 2023.

- Dansk økonomi udvikler sig langt bedre, end Nationalbanken skønnede i marts 2021. De opjusterer derfor vækstskønnet for 2021 med to procentpoint. Prognosen understreger, at vi hastigt er på vej ud af krisen, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri (DI).

Særligt på arbejdsmarkedet er det tydeligt, at vi har lagt krisen bag os. Flere virksomheder melder om store udfordringer med at finde den fornødne arbejdskraft.

- Vi har bevæget os fra en dyb krise til nu at se udbredt mangel på arbejdskraft. Det er nu helt afgørende, at vi sikrer, at virksomhederne har adgang til de hænder og hoveder, de har brug for, så vi ikke bremser væksttoget, lige efter det har forladt stationen og er ved at komme op i fart, siger Morten Granzau og fortsætter:

- Der er udsigt til, at opsvinget fortsætter, hvorfor Nationalbanken peger på, at problemerne med mangel på arbejdskraft vil fortsætte i de kommende år, siger Morten Granzau.

- Nationalbanken er særligt bekymret over udviklingen på boligmarkedet og anbefaler lige som det systemiske risikoråd et indgreb, der kan dæmpe stigningerne i boligpriserne. Vi foreslår dog, at politikerne har is i maven og ser tiden an til efteråret, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold