Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI, hæfter sig blandt andet ved, at statsministeren i talen fremhævede det helt essentielle i at få flere med udenlandsk baggrund i arbejde.

Foto: Steen Brogaard
02.06.21 DIB Nyheder

Sandahl: Godt at statsministeren fuldtonet stempler ind i reformdagsordenen

Statsminister Mette Frederiksens afslutningstale i Folketinget bliver godt modtaget i DI, hvor adm. direktør Lars Sandahl Sørensen glæder sig over statsministerens fokus på offentligt-privat samarbejde som omdrejningspunkt for vækst og reformer, der sikrer flere hænder.

”Jeg er glad for at høre en statsminister, der med offentligt-privat samarbejde som omdrejningspunkt fuldtonet fremhæver og anerkender behovet for vækst, reformer og nødvendigheden af at sikre flere hænder og kloge hoveder. Den opgave bliver helt afgørende for, at opsvinget efter coronakrisen bliver varigt.”

Sådan siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen i en reaktion på Statsminister Mette Frederiksens afslutningstale i Folketinget.

Han påpeger, at virksomhederne og samfundet allerede nu efterspørger mere arbejdskraft, og kigger ind i en snarlig rekordbeskæftigelse.

- Det er derfor meget positivt og lovende, at statsministeren har det lange lys på i en italesættelse af erhvervslivets afgørende rolle for samfundet. Det er vigtigt, at hun lægger op til at fortsætte det samarbejde, der har været mellem regeringen og erhvervslivet, og jeg hører i talen et tydeligt fokus på virksomhedernes konkurrenceevne og ambitiøse reformer, øget vækst og velstand, siger direktøren.

Læs også: DI: Vismandsrapport kalder på reformer

Det er positivt, at regeringen nu også fuldtonet stempler ind i reformdagsordenen. Det er vigtigt, at statsministeren har rettet sin fulde opmærksomhed mod dette, og vi er klar til at bidrage Lars Sandahl Sørensen, Adm. direktør

Flere med udenlandsk baggrund i arbejde

Lars Sandahl Sørensen er desuden helt enig med statsministeren i, at vi som land skal stå tidligere op, at flere skal i arbejde, og at virksomhedernes muligheder for at tiltrække investeringer skal forbedres. Alternativet er, at væksten og udviklingen bremses inden for eksempelvis den grønne omstilling og digitaliseringen.

- Denne regering har i starten haft et meget stort fokus på velfærd, og derfor er det positivt, at regeringen nu også fuldtonet stempler ind i reformdagsordenen. Det er vigtigt, at statsministeren har rettet sin fulde opmærksomhed mod dette, og vi er klar til at bidrage, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han hæfter sig også ved, at statsministeren i talen fremhævede det helt essentielle i at få flere med udenlandsk baggrund i arbejde.

- Det er vi helt enige i. Her har vi som samfund i for mange år svigtet, og det går ikke længere, hvis vi skal fremtidssikre arbejdsmarkedet og dermed hele samfundet. Her kan vi ikke være ambitiøse nok, og jeg ser gerne, at vi går endnu længere end statsministeren lægger op til, siger direktøren.

Læs også: Wandunia Pontoppidan: Vi har tre medarbejdere til at hjælpe udlændinge

Unge skal i arbejde

Også statsministerens budskaber om at få flere af de unge, der i dag står uden for arbejdsmarkedet, ind i det arbejdende fællesskab, falder i god jord hos direktøren.

- Jeg er meget enig med statsministeren, når hun kalder det nærmest en katastrofe, at så mange unge står uden uddannelse i dag. Det vil både personligt, socialt og økonomisk være en stor gevinst for dem at komme i arbejde. Derfor vil jeg også gerne kvittere for, at statsministeren direkte fremhæver vigtigheden af erhvervsuddannelserne, og at vi som samfund har en opgave i at bruge dem mere offensivt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Mangel på medarbejdere giver store begrænsninger i produktionen

Folketinget skal bringe os fremad

Endelig opfordrer Lars Sandahl Sørensen Folketingets partier til over en bred kam at arbejde for initiativer, der udvikler og bringer Danmark fremad som land.

Jeg håber, at afslutningsdebatten i dag og den kommende politiske sæson kommer til at bære præg af udvikling for Danmark. Herunder at der kommer konkrete reformer, der kan sikre den nødvendige kvalificerede arbejdskraft, vi som samfund skal leve af fremover, siger direktøren.  

Han fortsætter:

- Det er en stor opgave, der ligger foran os, som vi alle skal bidrage til at løse – også virksomhederne. Men i løbet af det seneste halvandet års krise har vi som samfund vist en unik forandringsparathed og evne til samarbejde. Derfor ved jeg, at vi også kan løse denne næste store opgave. I Dansk Industri glæder vi os til at tage del i det videre arbejde.

Læs også: Med DI-hjælp har Simatek ansat 11 indiske ingeniører

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rasmus Anderskouv

Rasmus Anderskouv

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3853
  • Mobil +45 2949 4621
  • E-mail raa@di.dk

Relateret