21.12.22 DIB Nyheder

Millioner af danskere omfavner 5G

Nye tal viser for første gang danskernes brug af det lynhurtige 5G mobile bredbånd.

Danskerne har i den grad kastet sig over det lynhurtige mobilbredbånd 5G. Det viser nye tal fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur. Det er første gang at styrelsen har tallene for brugen af 5G med sin halvårlige telestatistik.

Af de omtrent 8,5 mio. mobilabonnementer, som der er i Danmark, indgår adgang til det hurtige 5G-net således i ca. 3,5 mio. af abonnementerne.

- Danskerne har på rekordtid taget 5G til sig. Det er rigtig glædelige tal. Ikke mindst fordi teleselskaberne har brugt milliarder på at investere i vital 5G infrastruktur og på 5G frekvenser fra staten og hvis de skal fastholde investeringerne i 5G, er det vigtigt at mulighederne bliver brugt af danskerne, siger fagleder for tele Morten Kristiansen, DI Digital, som er Dansk Industris branche for tech- og televirksomheder.

Tallene viser, at der i alt 2,9 mio. danskere, der har taget 5G i brug. Samtidig viser Telestatistikken, at 5G som dedikeret bredbåndsadgang er kraftigt på vej frem med over 500.000 brugere.

- Det er rigtigt mange. Når danskerne omfavner 5G i så stort omfang, så er der også grobund for yderligere opbygning af teleinfrastrukturen herhjemme, siger Morten Kristiansen.

5G afgørende for erhvervslivet

Ikke mindst for erhvervslivet er det afgørende med adgang til 5G.

- Hvis virksomhederne skal omstille sig til den næste bølge af digitalisering – industri 4.0 – er 5G og trådløse forbindelser vigtig infrastruktur. Så fra Dansk Industris side er vi glade for, at danskerne igen viser sig som folkefærd, der er gode til at tage teknologi til sig hurtigt”, siger Morten Kristiansen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Kristiansen

Morten Kristiansen

Fagleder, Telepolitik

  • Direkte +45 3377 4808
  • Mobil +45 2437 0173
  • E-mail mokr@di.dk

Relateret indhold