Læs stort interview med topchef Ester Baiget fra Novozyymes i det forrige nummer af DI Business. Link i artikelteksten.

Foto: Buro Jantzen
12.12.22 DIB Nyheder

Storstilet fusion kan gøre dansk bioscience endnu stærkere

Den foreslåede fusion mellem Novozymes og Chr. Hansen er udtryk for, at Danmark er frontløber inden for biosolutions. Og såfremt fusionen godkendes af de relevante myndigheder bliver vi snart endnu stærkere, siger chef for DI Bio, Mikael Wraae Valsted.

Mandag morgen kom det frem, at Novozymes og Chr. Hansen planlægger en storstilet fusion. Ifølge chef for DI Bio Mikael Wraee Valsted vil den kommende store virksomhed kunne frigive biologiens fulde potentiale for at skabe betydelig værdi for både virksomheder, investorer og borgere. Både i det danske samfund og på globalt plan.

- Kombinationen vil skabe værdi ved at trække på Novozymes og Chr. Hansens komplementære ekspertise, evner, innovationskraft og kommercielle erfaring, siger Mikael Wraee Valsted og tilføjer:

- I fællesskab vil den nye virksomhed kunne udvikle biologiske løsninger, der gør det muligt at leve sundere, gennemføre en nødvendig omlægning af verdens fødevaresystemer og accelerere indsatsen for at opnå et klimaneutralt samfund.

Mikael Wraee Valsted mener fusionen er et eksempel på, at danske virksomheder konkurrerer i en global verden.

- Vi ser særligt stigende konkurrence fra Kina og USA, der begge har udpeget biosolutions som en strategisk vigtig branche. Det samme bør EU gøre hurtigst muligt. Bioteknologi er en nøgle til et klimaneutralt samfund, og vi bør ikke lade unikke danske indsigter og teknologier glide af hænde, siger han.  

Læs interviewet med Novozymes topchef Ester Baiget i det forrige nummer af DI Business. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mikael Wraae Valsted

Mikael Wraae Valsted

Chef for DI BIO

  • Direkte +45 3377 3188
  • Mobil +45 2889 3405
  • E-mail miwv@di.dk

Relateret indhold