- I DI har vi desværre set nogle uheldige eksempler på, at ”misser” en virksomhed f.eks. en indberetning for en afgift – det behøver altså ikke være selve momsindberetningsfristen, der går galt – så kræves virksomhedens coronalån indfriet straks, siger Jacob Bræstrup, skattepolistisk chef i DI.

01.03.22 DIB Nyheder

Husk momsfrist 1. marts – gælder ca. 470.000 virksomheder

Til næste momsfrist 1. marts 2022 skal både virksomheder med kvartalsafregning og med halvårsafregning indberette moms, i alt ca. 470.000. Perioderne, der skal indberettes for, er hhv. 2. halvår 2021 og 4. kvartal 2021, oplyser Skattestyrelsen.

Den 1. marts er en vigtig dato for tæt på en halv million danske virksomheder. Her skal der nemlig indberettes moms for både 2. halvår 2021 og 4. kvartal 2021.

Skattestyrelsen gør opmærksom på, at de ved, at moms ikke altid er enkelt, og at det kan være en stor opgave at få de rigtige tal klar. Blandt de typiske fejl er, at private og erhvervsmæssige udgifter blandes sammen og at bilag er mistet. 

For at hjælpe virksomhederne på vej har Skattestyrelsen derfor oprettet en vejledningsside og en bogføringsguide.

DI's skattepolitiske chef Jacob Bræstrup opfordrer virksomhederne til at gøre brug af hjælpen. 

- Det kan være indviklet af finde rundt i momsindberetningerne, så det er kun godt, at der er hjælp at hente, siger han. 

Virksomheder med coronalån; Vær ekstra opmærksom

Er din virksomhed blandt de ca. 50.000 virksomheder, der har mindst ét rentefrit coronalån (momslån eller A-skattelån)  er der en ekstra risiko ved ikke at indberette til tiden, oplyser DI's skattepolitiske chef.

- I DI har vi desværre set nogle uheldige eksempler på, at ”misser” en virksomhed f.eks. en indberetning for en afgift – det behøver altså ikke være selve momsindberetningsfristen, der går galt – så kræves virksomhedens coronalån indfriet straks, siger Jacob Bræstrup.

Læs også: Glemte 0-indberetning og skal straksbetale to millioner kr. lån tilbage

Fire rentefri lån skal snart betales tilbage

En del af virksomhederne med rentefri coronalån skal også være opmærksomme på, at de snart skal betale et eller flere lån tilbage.

Den 1. april skal fire af lånene betales tilbage (tre momslån samt et A-skattelån).

For at komme virksomhedernes aktuelle udfordringer med likviditet i møde tilbyder Skattestyrelsen en udvidet betalingsordning, der løber over 24 måneder fremfor 12, som er det sædvanlige. Læs mere om dette på skat.dk/betalingsordning.  

Er du i tvivl, om din virksomhed kan anvende reglerne om en udvidet betalingsordning, herunder i relation til marts-momsen, opfordres du til at tage kontakt til Skattestyrelsen på tlf. 7222 1239.

Fakta: 

Særligt om betalingen af den ”almindelige” marts-moms: 

Hvis din virksomhed ikke har mulighed for at betale den ”almindelige” moms, der er indberettet til betaling med betalingsfrist 1. marts 2022, og denne moms rent faktisk ikke indbetales til Skattekontoen i overensstemmelse med betalingsfristen, har Skattestyrelsen oplyst over for DI, at denne moms vil kunne indgå i en udvidet betalingsordning.

Skattestyrelsen opfordrer til, at betalingsordningen i givet fald etableres hurtigst muligt. Betingelserne for at oprette en betalingsordning skal selvfølgelig alle være opfyldte, herunder at virksomheden ikke må have gæld til inddrivelse. Det bemærkes, at der løber renter på. Men bemærk altså: det forudsætter, at momsen er indberettet korrekt.

Sådan tjekker Skattestyrelsen indberetningerne: 

Når en virksomhed har indberettet moms, tjekker Skattestyrelsen tallene. Styrelsen samler og analyserer løbende data. En del kontrol sker helt automatisk og digitalt. Læs mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på skat.dk/skattekontrol

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Jacob Bræstrup

Jacob Bræstrup

Skattepolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3426
  • Mobil +45 2020 3232
  • E-mail jcb@di.dk

Relateret indhold