Helle Popp Bobach, direktør hos Bobach Stålentreprise A/S, fået sværere ved at rekruttere smede fra udlandet, da de i højere grad kan få job hjemme.

25.02.22 DIB Nyheder

Udenlandske smede kan få job hjemme

Hvilke redskaber er der for, at små- og mellemstore virksomheder kan tiltrække og fastholde medarbejdere? Det stiller DI skarpt på til SMV Dagen 2022, hvor du blandt andet kan møde Helle Popp Bobach, direktør hos Bobach Stålentreprise A/S. Hun har fået sværere ved at rekruttere smede fra udlandet og opfordrer kommuner til at skabe løsninger for hele familier fra udlandet.

Den 10. marts på SMV Dagen 2022 stiller DI skarpt på et af nutidens mest aktuelle emner – manglende arbejdskraft. For det er svært at skabe vækst og fremgang, hvis ikke man har midlerne til at gro – og hænderne til at løse opgaverne. Dagen igennem vil du blive inspireret, få konkrete værktøjer og sparre med andre virksomheder.

På dagen kan du blandt andre møde Helle Popp Bobach, direktør hos Bobach Stålentreprise A/S og en del af Dansk Industris udvalg for små og mellemstore virksomheder, der repræsenterer alt fra enkeltmandsvirksomheder til virksomheder med over 100 ansatte.

Vi har stillet hende en række spørgsmål:

Hvordan oplever i mangel på arbejdskraft?

- Vi oplever at det er blevet markant vanskeligere at rekruttere smede, herunder også de udenlandske. De nationaliteter som vi normalt her kunnet tiltrække, oplever vi nu har høj beskæftigelse i deres hjemlande, og de ønsker derfor ikke i samme omfang at søge lykken i DK.

Vi oplever desuden øget lønpres samt ønsker om garanti for mere end 50 timers arbejdsuge.

Hvilke udfordringer oplever jeres virksomhed selv med fastholdelse af internationale medarbejdere?

- Vi oplever ikke store problemer med at fastholde dem, når de først er kommet. Men fastholdelsen af de udenlandske medarbejdere er ikke på de samme bløde værdier som de danske. Her er det løn og antal timer, som har størst vægt.

Det handler i høj grad også om, at de medarbejdere, som har taget familien med til DK er nemmere at fastholde over den lange bane. Derved bliver det mere jobsikkerhed, kollegialt fællesskab og faglige udfordringer, som bliver de vigtige parametre.


Hvad forestiller du dig, kommunerne kan gøre?

- De bør finde hele løsninger for familierne. De skal integreres i lokalsamfundene – og det starter med måden, vi alle sammen taler om dem på. Vi skal skabe en positiv fortælling, så lokalsamfundet forstår den værdi, de giver. De mennesker, der vælger at rejse til DK, gør det fordi, de har hørt fra andre, at her er godt at være. Så vi skal sørge for, at de, der er her, har det godt. Så kan de tiltrække flere.

Læs også: Flere unge skal opdage erhvervsuddannelserne

Læs også: Robotter kan frigive knappe ressourcer

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Katrine Haahr Riisberg

Katrine Haahr Riisberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4934
  • Mobil +45 2883 2878
  • E-mail kahr@di.dk

Relateret indhold