Anders Stouge, branchedirektør i DI Byggeri, mener, at aftalepartierne bag huslejeloft har smidt en regning til udlejerne, som nærmer sig grænsen for ekspropriation

26.08.22 DIB Nyheder

Huslejeloft ødelægger fundamentet i lejemarkedet, mener DI

En ny politisk aftale om et loft på huslejestigninger tager et opgør med de frie markedskræfter på lejemarkedet. Dansk Industri vurderer, at aftalen har enorme konsekvenser for fremtidige investeringer i lejeboliger.

Regeringen har med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten lavet en politisk aftale, der betyder, at udlejere ikke må lade huslejen stige mere end 4 procent de kommende to år.

Aftalen møder hård kritik fra Dansk Industri, der understreger, at det skaber enorm usikkerhed om ejendomsinvesteringer i Danmark.

- Aftalepartierne kunne have valgt både at hjælpe de mest udsatte lejere, og samtidig lavet en aftale, der ikke er gift for fremtidige investeringer. Det havde eksempelvis været mere ærligt at sætte boligstøtten op i en fuldt finansieret model, siger Anders Stouge, branchedirektør i DI Byggeri og fortsætter:

- Men ønsket om reelt at bruge penge på lejerne var ikke til stede, og derfor har aftalepartierne smidt en regning til udlejerne, som nærmer sig grænsen for ekspropriation, siger han.

Tilliden til lejemarkedet er brudt

Direktøren vurderer, at aftalen vil have store konsekvenser for fremtidige investeringer i lejeboliger. Stabile rammevilkår er nødvendige for at tiltrække store investeringer til udvikling af lejeboliger - noget der allerede er et politisk ønske.

- Tilliden til lejemarkedet er blevet brudt. Nu er der ikke længere sikkerhed om spillereglerne, og lysten til at investere og bygge nye lejeboliger i fremtiden er stærkt reduceret. Det vil have direkte konsekvenser for fremtidige lejere og antallet af lejeboliger i Danmark – stik mod de politiske ambitioner, siger Anders Stouge.

- Ingen vinder på den her aftale. Inflationen rammer alle led, også udlejerne. Men vi ser desværre flere og flere eksempler på, at virksomhederne bliver mistænkeliggjort, og det bekymrer mig, siger han.

Læs også: Eksplosion i gas- og elpriser: 41 milliarder kroner i ekstraregning til erhvervslivet

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Stouge

Anders Stouge

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3681
  • Mobil +45 2275 0490
  • E-mail ast@di.dk

Relateret indhold