Vi skal være helt sikre på, at de ordninger, der indføres, ikke fører til prisstigninger, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

Foto: Sif Meincke
14.09.22 DIB Nyheder

DI: Udskudt energiregning er en vigtig håndsrækning

Med erhvervslivets udsigt til en ekstraregning for energi på 50 mia. kr. i 2022 er regeringens forslag om udskydelse af energiregningen en vigtig håndsrækning, mener DI.

Danmarks regering foreslår i et udspil, at der bliver sat et midlertidigt loft over, hvor høj prisen kan blive på el, gas- og fjernvarme. Samtidig vil staten stille statslige lån til rådighed for energiselskaberne som erstatning for den del af energiregningen, der bliver udskudt med loftet over forbrugernes regninger.

- Det kommer til at kræve et tæt samarbejde med energiselskaberne samt ny lovgivning. Men også med Folketingets partier, som jeg nu vil invitere til forhandlinger, så vi i fællesskab kan finde en løsning, siger finansminister Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

Udskydelsen af energiregningen er en vigtig håndsrækning til mange, der lige nu kæmper med at få enderne til at mødes, mener DI.

- Dansk erhvervsliv står til at få en kæmpe ekstraregning i 2022 på 50 mia. kr., som alene skyldes de høje energipriser. Der er endda virksomheder, der er lukningstruet. De virksomheder har med forslaget fået bedre muligheder for at komme stærkt ud på den anden side af energikrisen, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

Han påpeger, at DI har kaldt på politisk handling i form af en energipakke, fordi de høje priser kan drive virksomheder til produktionsstop eller noget, der er langt værre.

- Det er vigtigt, at nye initiativer ikke puster til inflationen, så økonomien løber løbsk. Og samtidig skal vi være helt sikre på, at de ordninger, der indføres, ikke fører til prisstigninger, siger Emil Fannikke Kiær.

Læs også: DI: EU-kommissionen vil sprænge en bombe under elmarkedet

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Troels Ranis

Troels Ranis

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold