Virksomheden Real Relief lukkede ordrer allerede på den første dag af Aidex. De fremviste produkter, som er lavet af regenereret plastikaffald indsamlet fra de indiske kystlinjer og konverteret til intelligente løsninger som nødhjælpstæpper, klude og hygiejnebind.

Foto: Emil Stub
30.10.23 DIB Nyheder

Danske løsninger kan gøre FN’s blå hjelme grønne

Danske virksomheder er ledende på gode, bæredygtige løsninger til det humanitære system. Derfor var der også stor interesse for de 10 deltagende danske virksomheder på årets AidEx – et messefremstød med fokus på leverancer til den humanitære sektor.

Midt i en fyldt messehal står en dansk ladestander og en elbil parkeret. Strategisk placeret ved en af konferencens scener er bilen nem at spotte i Palexpo messecenter i Geneve, der er vært for årets AidEx, en tilbagevendende messe med fokus på leverancer til den humanitære sektor.

Både lader og bil tilhører den danske virksomhed Kjaer & Kjaer, og den udgør på mange måder et symbol på størstedelen af de danske løsninger, der er tilstede på årets messe: De er grønne, innovative og bæredygtige.

Læs også: Milliardudbud om fremtidsenergi afgjort


Danske virksomheder er førende på grønne løsninger

Kjaer & Kjaers løsninger har dog ikke altid kørt på el. Som mange andre leverandører har deres køretøjer traditionelt været dieseldrevne, men i 2021 tog de en beslutning om at tilbyde eldrevne løsninger:

- Vi har den overbevisning at en renere, grønnere fremtid ikke blot er en mulighed, men et ansvar. Vores ”Move to Green” initiativ er et eksempel på den forpligtelse og virker som vores roadmap for bæredygtige aktiviteter. Derfor er vi meget glade for at være tilstede på AidEx og vise, hvad der kan lade sig gøre. E-mobilitet er en realitet allerede nu, siger  Kirsten Winther, Salgsdirektør, Kjaer & Kjaer.

Ifølge Direktør for Global Udvikling og Bæredygtighed i DI, Marie Gad Hansen er Kjaer & Kjaers historie en del af en generel tendens, som særligt danske virksomheder er gode til.

- Danmark er langt fremme på innovative og smarte løsninger af høj kvalitet, der samtidigt er bæredygtige. Det er blevet et dansk kendetegn og noget, vi kan være stolte af – og også en af grundene til, at Danmark er den fjerdestørste leverandør til FN, og dermed er med til billedlig talt at gøre FN’s blå hjelme grønne, siger Marie Gad Hansen.

Hun mener dog samtidig, at der er behov for, at FN reviderer sin indkøbspolitik og begynder at handle grønnere og mere bæredygtigt ind:

- FN er en kæmpe indkøber af alt fra kontorprodukter til telte og logistikløsninger. Derfor bør bæredygtighed også være et konkurrenceparameter på lige fod med pris i de udbud FN-organisationerne står for. Det er en dagsorden, DI skubber på for – både her på AidEx og i dialog med FN-systemet, siger Marie Gad Hansen.

Kom med til (9. november): Afrika-konference – vejen til en grøn og retfærdig omstilling


Stor interesse for danske løsninger

Allerede første dag var der stor interesse for den danske pavillon og flere virksomheder havde lukket ordrer, inden dagen var omme. En af dem var virksomheden Real Relief, som fremviste produkter som er lavet af regenereret plastikaffald indsamlet fra de indiske kystlinjer og konverteret til intelligente løsninger som nødhjælpstæpper, klude og hygiejnebind.

- Det har endnu en gang været en fantastisk oplevelse af mærke det stærke samspil mellem danske virksomheder på AidEx – og vi har både mødt eksisterende kunder og fået nye kontakter. Vi har desuden mærket en positiv stemning og sammenhold i Aid & Relief branchen, som varmer i en tid med store globale udfordringer, siger Trine Angeline Sig, CEO, Real Relief.

Den tendens kan Marie Gad Hansen også genkende:

- Interessen for de forskellige løsninger var massiv fra både FN, NGO’er og andre lande, og det summede af aktivitet på de danske virksomheders stande. Det gør mig både stolt og glad. Samtidig har det været en fornøjelse at opleve den gode dialog og gode stemning, der er mellem de danske deltagere i AidEx – det smitter også af på potentielle købere, siger Marie Gad Hansen.

Læs også: ”Det skal for f... ikke være derfor, de ikke får en uddannelse”

Har du interesse i at levere til FN-systemet, kan du tilmelde dig det store Nordic UN Procurement Seminar, der foregår i København den 14-15 november. Er du interesseret i at deltage i andre messefremstød med fokus på leverancer til den humanitære sektor, kan du kontakte Emil Stub på emns@di.dk.

Fakta

Deltagerne på den danske fællesstand på AidEx 2023 var:

  • Blue Water Shipping
  • Danimex Communication
  • Danoffice IT
  • Dantherm
  • DSV
  • Kjaer & Kjaer
  • Maersk
  • Missionpharma
  • Real Relief
  • Scan Global Logistics

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Emil Stub

Emil Stub

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3904
  • Mobil +45 3117 0898
  • E-mail emns@di.dk

Relateret indhold