Venstres formandskandidat, Troels Lund Poulsen, og DI's kommunikationsdirektør, Morten Høyer, har taget en snak om regeringens 2030-plan og kampen for bedre vilkår for generationsskifte i familieejede virksomheder.

08.11.23 DIB Nyheder

En fantastisk nyhed for landets familieejede virksomheder

Regeringen vil lette skatten ved virksomhedsoverdragelse af familieejede virksomheder, fremgår det af den nye 2030-plan. DI's kommunikationsdirektør, Morten Høyer, har taget en snak med Troels Lund Poulsen (V) om planen.

I regeringens 2030-plan er der lagt op til, at familieejede virksomheder får bedre vilkår ved generationsskifte. 

Regeringen vil nemlig nedsætte bo- og gaveafgiften og øremærke 0,8 mia. kr. til et retskrav på en skematisk model for generationsskifte.

Til stor glæde hos Dansk Industri, hvor bedre vilkår for generationsskifte i familieejede virksomheder har været en mærkesag i årevis. 

- Familievirksomhederne er lige i hjertet af dansk erhvervsliv og det danske samfund. De skaber arbejdspladser og sammenhængskraft - ikke mindst uden for storbyerne. Derfor er det virkelig godt og tiltrængt, at der nu bliver skabt ro om generationsskifter. Regeringen sørger for en længe ventet og meget afgørende vished for Danmarks familievirksomheder, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI. 

Kommunikationsdirektør i DI, Morten Høyer, uddyber: 

- Ejerne har været i et skattekaos, fordi de ikke ved, hvor mange penge de skal sætte af til generationsskiftet og risikerer at skulle dræne hele egenkapitalen for at betale skatten. Det har været en helt uholdbar situation, som skulle løses, og vi er meget, meget glade for, at regeringen nu vil indføre en skematisk værdiansættelse til at beregne skat på generationsskifte, siger han. 

Morten Høyer har taget en snak med Venstres formandskandidat, Troels Lund Poulsen, om 2030-planen og kampen for bedre vilkår for generationsskifte, som du kan se i klippet herover. 

Læs meget mere om familieejede virksomheder her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louise Wendt Jensen
Skrevet af:

Louise Wendt Jensen

Jacob Bræstrup

Jacob Bræstrup

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3426
  • Mobil +45 2020 3232
  • E-mail jcb@di.dk

Relateret indhold