Kalundborg bliver stedet hvor Novo Nordisk bygger 170.000 kvadratmeter produktionsfabrik

Foto: Erhvervshus Sjælland
10.11.23 DIB Nyheder

Novo vil bygge historisk stort ved Kalundborg

I nutidskroner bliver det ligeså dyrt som Storebæltsbroen, når Novo Nordisk bygger 170.000 kvadratmeter ny fabrik i Kalundborg. ”Det kan vi alle være stolte af,” siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

”Jeg bliver så stolt, når vi i Danmark kan bryste os af at have en virksomhed som Novo. De formår hele tiden at rykke hegnspælene for, hvad der muligt her i vores lille land. Så det kan ikke overdrives, hvor vigtigt for Novo er for Danmark, og ikke mindst, hvad Danmark er for Novo Nordisk – Europas mest værdifulde virksomhed. Og nu vælger, de at foretage så stor en investering, i et lille marked som Danmark. Det kan vi alle være stolte af.”

Sådan siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI i en reaktion på en udmelding fra Novo Nordisk, der præsenterer et historisk byggeprojekt ved Kalundborg. Investeringen bliver på mere end 42 milliarder danske kr., som skal gå til bygningen af 170.000 kvadratmeter ny fabrik i Kalundborg.

- Det er den største enkeltstående private investering i nye produktionsarbejdspladser nogensinde. Hvis vi regner i ”nutidskroner” er der tale om en investering, der svarer til Storebæltsbroen. Det er en fantastisk nyhed, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han påpeger, at life science industrien i Danmark  over det seneste år har holdt hånden under dansk økonomi med en imponerende eksport.

- Med denne investering cementerer Novo, at Danmark er et life science land, og den forpligter også politisk. Det er vigtigt at regeringens kommende life science strategi er med til at fastholde og udvide branchens investeringer og arbejdspladser i Danmark, for den globale konkurrence om netop life science investeringer bliver kun mere voldsom, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: DI om 2030-plan: Der skal være bedre råd til fremtidens samfund

Peder Søgaard-Pedersen

Peder Søgaard-Pedersen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3945
  • Mobil +45 2128 6755
  • E-mail peso@di.dk

Relateret indhold