13.11.23 DIB Nyheder

Skattehilsen til 156.000 virksomheder: Husk momsen

Skattestyrelsen er klar med huskehilsen til en stor del af landets virksomheder. Halvdelen er nystartede virksomheder, som måske ikke har fået momsfristen i kalenderen.

Jul og moms rimer ikke sønderligt meget på hinanden. Timingen er dog den samme for 156.000 virksomheder. De skal nemlig senest 1. december indberette og betale moms for tredje kvartal 2023.

- Blandt de 156.000 virksomheder er ca. halvdelen nystartede virksomheder, som er startet op inden for de sidste to år, forklarer Skattestyrelsen.

Netop for den gruppe kan momsfristen ikke være fast element i kalenderen allerede og derfor gør skattemyndighederne en ekstra indsats for at gøre dem opmærksom på betalingerne.

Genvej til gode momsvaner

Skattestyrelsen har også gode råd til at få styr på momsen:

Gem dine bilag - helst digitalt

Tag billeder af dine kvitteringer og send dem til dig selv med en bemærkning. Du kan også bruge et regnskabssystem. Alle poster i dit momsregnskab skal være dokumenteret med bilag.

Bogfør løbende - brug evt. et regnskabssystem

Virksomheder har pligt til at føre et regnskab over køb og salg af varer og ydelser og til at bogføre. Hvis du gør det løbende, og hvis du bruger et bogføringssystem, giver det dig et godt overblik over virksomhedens økonomi, og du kan lettere indberette de rigtige tal, når det er tid.

Få styr på, hvad du kan trække fra

Besøg Bogføringsguiden og vælg din virksomhedstype og se, hvad du kan trække fra. Mange virksomheder er i tvivl om, hvad man kan trække fra i regnskabet ved eksempelvis køb af: Mad og drikke, beklædning, rejser og transport og elektronik, og bl.a. dette kan guiden hjælpe dig med.

Husk også at indberette 0

Du skal også indberette moms, selvom din virksomhed ikke har haft køb eller salg i momsperioden. Du skal da indberette 0 kr. Indberetter du ikke, laver Skattestyrelsen et midlertidigt skøn, som koster 800 kr. i afgift.

Få mere information fra Skattestyrelsen her: skat.dk/huskmoms 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lene Nielsen

Lene Nielsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3563
  • Mobil +45 2949 4402
  • E-mail lni@di.dk

Relateret indhold