Snevejr er ikke en gyldig grund til at droppe arbejdet, og derfor er det med lige at gribe knoglen, hvis indkørslen er lukket af snedriver, siger Søren Dupont Dall, underdirektør i Personalejura i Dansk Industri (DI).

Foto: Getty
02.01.24 DIB Nyheder

Husk at ringe til chefen, hvis sneen holder dig hjemme

Snevejr er ikke en gyldig grund til at blive væk fra arbejde, lyder det fra Dansk Industri

Vintervejret er atter over dele af Danmark. Sneen daler og skaber trafikkaos med uheld og veje, som er lukket af snefygning. Det er mange steder ikke et oplagt vejr at bevæge sig ud i, men det betyder ikke, at man uden videre kan blive hjemme fra arbejde.

- Vi ved godt, at der på nogle virksomheder kommer færre på arbejde, når det sner så meget. Enten fordi de allerede har aftalt med deres arbejdsgiver, at de bliver hjemme for at undgå snestorm og glatte veje, eller fordi sneen simpelthen gør det umuligt eller farligt at køre ud, siger Søren Dupont Dall, underdirektør i Personalejura i Dansk Industri (DI).

Han understreger, at det altid er medarbejderens ansvar at møde til tiden. Hvis en medarbejder er forhindret i at møde, skal der straks gives besked til virksomheden.

- Selvom alle kan se, at der er snestorm, og det er umuligt at komme af sted, skal man stadig huske at ringe til sin arbejdsgiver, hvis ikke man kan komme på arbejde. Snevejr er simpelthen ikke en gyldig grund til at droppe arbejdet, og derfor er det med lige at gribe knoglen, hvis indkørslen er lukket af snedriver, siger Søren Dupont Dall.

Han fortsætter:

- Man kan aftale at bruge en feriefridag, afspadsering, feriedag eller holde fri for egen regning. Men har man på forhånd en aftale om at arbejde hjemmefra, er det selvfølgelig en anden sag.

Læs mere og find rådgivning om Personalejura

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold