15.02.23 DIB Nyheder

Stigningen i producentpriserne falder for femte måned i træk

Det er en utrolig god nyhed, at prisstigningerne fortsætter med at aftage, siger DI’s cheføkonom

De samlede danske producentpriser steg januar med 10,5 procent i forhold til året før. Prisstigningerne toppede i august på 37,6 procent.

- Presset på inflationen aftager yderligere. Stigningen i producentpriserne falder for femte måned i træk, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Det er en utrolig god nyhed, at prisstigningerne fortsætter med at aftage. Prisstigningerne var i januar på det laveste niveau siden juni 2021, siger Allan Sørensen.

- Store fald i priserne på energi, fragt og råvarer er med til at dæmpe producentpriserne. Det går klart den rigtige vej med rigtig mange priser. Der er udsigt til, at inflationen kan falde hurtigt hen over de kommende måneder, siger Allan Sørensen.

Industriens salgspriser er over det seneste år steget med 8,6 procent.

- Der er en tæt sammenhæng mellem industriens salgspriser, og priserne på de varer forbrugerne køber. Det mindskede pres på industriens salgspriser vil hjælpe til at dæmpe inflationen, siger Allan Sørensen.

- Vi har set toppen af inflationen og kan se frem til lavere inflation i 2023 og 2024, siger Allan Sørensen.

05.01.23Vi rådgiver digNyhed
Støj og dårlig akustik forringer arbejdsmiljøet og arbejdsvilkårene. Bliv her klogere på, hvordan I kan forebygge støj på arbejdspladsen ved at definere lokalernes formål og skabe god akustik, der er tilpasset arbejdsopgaverne.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold