Bjarne Bogner har skabt og ejer EC Power. Han deltog med sin virksomheds løsninger i konferencen ”Rebuild Ukraine” i den polske hovedstad Warszawa.

Foto: EC Power
23.02.23 DIB Nyheder

"Vi behøver ikke at vente til krigen er slut. Vi kan gå i gang nu"

EC Power er klar med anlæg, der lynhurtigt kan sikre forsyning af el og varme i  Ukraine, hvor  Rusland har ødelagt energiforsyningen.

I måneder har russiske raketangreb forvoldt betydelig skade på vand, varme og elforsyning i mange ukrainske byer. Det har skabt et voldsomt behov for nødforsyning af energi til at sikre landets borgere vand, varme og elektricitet.

Således blev der i 2022 importeret 650.000 dieselgeneratorer for at afbøde konsekvenserne fra de russiske bombardementer.

Den import fik Bjarne Bogner til at spidse ører. Han grundlagde i 1998 virksomheden EC Power, der bygger kraftvarmeanlæg på størrelse med en kummefryser, som blandt andet kan forsyne boligblokke med elektricitet og varme.

- Vores anlæg kører på gas og installeres ved enkelte ejendomme og sikrer dermed energiforsyningen. Kraftvarmeanlægget har en lang levetid på omkring 80.000 timer, hvor dieseldrevne generatorer typisk er slidt hurtigere op. Derfor ser jeg en mulighed for, at vi kan hjælpe Ukraine med en mere langtidsholdbar løsning, fortæller han.

Deltog i ”Rebuild Ukraine”

Med den motivation deltog Bjarne Bogner i konferencen ”Rebuild Ukraine” i den polske hovedstad Warszawa i sidste uge. EC Power var en af de danske 30 virksomheder, der var repræsenteret ved Dansk Industri og Udenrigsministeriets stand ved erhvervsfremstødet.

Viceadm. direktør i Dansk Industri, Thomas Bustrup, forklarede ved den begivenhed, at dansk erfaring og innovation kan spille en central rolle i genopbygningen af Ukraine.

- Vi skal i gang nu, selv om den vanvittige krig stadig er i gang, og vi oplever heldigvis, at ukrainerne har stor interesse for dansk ekspertise indenfor alt fra digitale løsninger og teknologi til byggeri, transport og sikkerhed, sagde Thomas Bustrup.

Skal ikke vente på krigens slutning

EC Powers gasdrevne kraftvarmeanlæg sælges i 27 lande og alene i Tyskland har virksomheden 10.000 anlæg i drift. Et anlæg koster typisk 40-50.000 euro, som eksempelvis kan opvarme og leverer strøm til 40 lejligheder, en skole eller et hotel. Anlægget kan installeres på 24 timer, lover Bjarne Bogner.

- Ukraine har meget fokus på fjernvarme, hvilket også er godt i mange tilfælde. Men det tager lang tid at installere fjernvarme, hvor vi hurtigere kan komme i gang. Vi behøver ikke at vente til krigen er slut. Vi kan faktisk gå i gang med det samme, siger han.

Gratis oplæring af teknikere

Vælger Ukraine EC Powers løsninger tilbyder virksomheden gratis oplæring af de teknikere, som skal installere anlægget og servicere i det daglige. Kurserne foregår i Berlin, hvor EC Power hver uge vil kunne oplære 10 personer. 

Vi har ikke størrelsen til selv at installere anlæggene i Ukraine, så derfor er der brug for oplæring. Og det vil vi gerne stå for uden beregning, siger Bjarne Bogner.

Læs også: KL og DI præsenterer 10 gode erfaringer om job til ukrainere

EC Powers salgschef Michael Kaare Jensen ved EC Powers stand ved konferencen "Rebuild Ukraine"

Foto: EC Power

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold