200 talere på 5 scener og mere end 150 udstillere var til stede på LOOP Forum, hvor knap 3.000 gæster kom forbi.

28.04.23 DIB Nyheder

Disse virksomhedsløsninger gik du (måske) glip af på messe for cirkulær økonomi

Mere end 100 virksomheder fremviste deres cirkulære løsninger, da LOOP - Nordens førende messe for cirkulære løsninger – løb af stablen 26. – 27. april. Her er nogle af messens fremmeste løsninger, som du måske er gået glip af.

Der er ganske mange grunde til, at danske virksomheder skal blive bedre til at bruge ressourcer smartere og gøre op med gamle vaner i køb-og-smid-væk kulturen. Blandt dem er et behov for at fremtidssikre ressourcerne, ruste sig til de mange kommende lovkrav til bæredygtigt design og rapportering – og ikke mindst muligheder for at reducere klimaudledninger samt tab af biodiversitet forbundet med udvinding af ressourcer.

Derfor var LOOP – Nordens førende messe for cirkulære løsninger - også velbesøgt. Over 2900 erhvervsledere, eksperter og politikere på tværs af industrier, værdikæder og landegrænser valfartede til begivenheden. Fællesnævneren for dem alle er, at de arbejder eller interesserer sig for innovative løsninger, der skal hjælpe forbrugere og virksomheder med at reducere og genanvende.

Dertil kom 200 talere på 5 scener og mere end 150 udstillere.

Vi har talt med 10 af udstillerne (plus kollektivordningen Vana, som kan spare dig for bøvl) om, hvad de har på hylderne.

LOOP Forum vender tilbage næste år d. 24. – 25. april 2024.

Genbrugsemballage fra Cirqle

Cirqle har skabt en teknologiplatform, der skal gøre genbrug af emballage muligt. Platformen fungerer som et sted, hvor virksomheder, der bruger genbrugsemballage, kan indsamle data, sætte logistik og vask i system og give incitament til genbrug hos forbrugerne.

”Vores løsning virker både for de virksomheder, som allerede selv har udviklet genbrugsemballage, og for  virksomheder, der ønsker at købe en totalløsning, som også inkluderer brugen af Cirqle’s egen genbrugsemballage. Vi tilbyder at håndtere hele genbrugsprocessen lige fra vask af emballagen til logistisk koordination og sporing af CO2 besparelser.

Har man ikke været med på messen er man gået glip af vores demonstration af vores nye DoGoodBox. Den erstatter engangspapkasser, der normalt bruges i måltidskasseindustrien. Boxen kan bruges til over 150 leveringer, og ligesom vi gør med vores andre løsninger, kan vi tilbyde den som en service, hvor vi står for hele genbrugsprocessen.”

Se mere om Cirqle

Dansk Wilton vil tage tæpper tilbage

Dansk Wilton producerer tæpper til krydstogtskibe og highend hoteller rundt om i verden. Med deres pilotprojekt RE:SHAPE er de nu i gang med at udforske muligheden for at tage et større ansvar og optimalt set tilbagetage og genanvende de tæpper, de producerer og sælger.

”Med Re:SHAPE tilbyder vi at tilbagetage de tæpper, vi leverer til vores kunder, når de har udtjent deres levetid som tæpper. På den måde kan vi give vores produkter nyt liv ved at omdanne det til materiale, som andre virksomheder kan bruge til at lave nye former for interiør.

Hvis man ikke har været forbi vores stand på LOOP, er man gået glip af viden om de muligheder, potentielle samarbejdspartnere kan få ud af et samarbejde med Dansk Wilton. Herunder muligheden for at aftage vores brugte tæpper, omskabe dem til nye produkter og få en indgang til vores oprindelige kunder.”

Se mere om Dansk Wilton

Textilia tørrer hænder med brugt tekstil

Textilia blev grundlagt i 1958 og arbejder med skræddersyede og skalerbare tekstil- og serviceløsninger gennem branchespecifikke vaske- og lejeløsninger til for eksempel industrien, restauranter, hospitaler og hoteller.

”Vi viste vores upcy løsning frem. Ideen bag konceptet er, at eksempelvis hullede duge fra restauranter eller dyner fra hospitaler, sys om til en klassisk skjorte, en dynejakke eller noget helt tredje. Har man ikke været med på messen er man gået glip af vores nye produkt Textilia Håndstykker. Det er små tekstilfirkanter lavet af Textilia’s kunders kasserede håndklæder og t-shirts. De små håndstykker kan så erstatte engangspapir, der konventionelt bliver brugt til håndaftørring efter håndvask. Hvert håndstyk kan genbruges op til 300 gange, og sparer derfor både Textilia’s kunder og miljøet for store mængder af ressourcer.

Se mere om Textilia

 

Eldan Recycling – skræddersyet neddeling i materialer

Produktsortimentet i Eldan Recycling omfatter maskiner såvel som standard- og skræddersyede genbrugsløsninger til dæk, kabler, e-affald (WEEE), aluminiumskrot, køleskabe, kommunalt fast affald (MSW) og meget mere. I samarbejde med kunder har de også designet og installeret genbrugsløsninger til andre materialer som vindmøllevinger, bilbatterier, bil-fnug (ASR), lommemadrasser, kasinomønter osv.

”Vi kan neddele og opdele vores kunders produkter på en måde, der er skræddersyet til netop kundens behov. Dermed kan Eldan Recycling bygge et produktionsapparat, der opdeler i netop de materialer, som kunden ønsker udvundet til genanvendelse. Har man ikke besøgt os på LOOP, har man misset muligheden for en snak om skræddersyede løsninger. Men vi tager også telefonen.”

Se mere om Eldan Recycling

Flow loop sparer både vand og energi

Når du tænder for vandet i din bruser, kan du med Flow loops cirkulære brusesystemer aktivere recirkulation. Brusesystemet kan recirkulere op til 12 ltr. vand/min. Vandet filtreres, renses og UV belyses i et kontinuerligt loop, mens du bader. Brusersystemerne sparer op til 80 procent vand og 70 procent energi.

”Vi giver både private og større virksomheder, såsom hoteller, fitnesscentre og krydstogtsskibe, mulighed for at opnå store både vand og energibesparelser. Hvis man ikke har været forbi vores stand er man gået glip af en demonstration af vores cirkulære brusesystemer og muligheden for at få en en fornemmelse af, hvordan disse brusersystemer konkret virker og kan give netop din virksomhed værdi.”

Læs mere om Flow loop

HAACK Recycling forlænger tekstilers levetid:

Hos HAACK Recycling Aps arbejder de med at omdanne tekstilaffald til produkter eller til råvarer i nye produkter. HAACK arbejder med at forlænge tekstilers levetid. Det gør de ved at udnytte så mange  tekstilaffaldsfraktioner som muligt gennem findeling og bearbejdning af materialerne, så de igen kan bruges i ny produktion.

”Vi har et fleksibelt produktionsapparat og har derfor mange muligheder for tilpasning til forskellige virksomheders behov for bearbejdning af tekstil, så vi kan tilbyde skræddersyet produktudvikling i samarbejde med kunder, som indleverer tekstilaffald til genanvendelse. Har man ikke besøgt os på messen, er man gået glip af en demonstration, der viser, hvad de konkrete muligheder for produktudvikling kunne være.

Læs mere om HAACK Recycling

kleen hub leverer digitalt retursystem for takeaway emballage

Virksomheden kleen hub er en dansk start-up virksomhed med en løsning, der bidrager til at håndtere en af de største miljøudfordringer i dag: Plastaffald fra takeaway engangsemballage. Kleen hub har udviklet et digitalt retursystem for takeaway emballage. I første omgang  for madbeholdere og kaffekopper.

”Vores lettilgængelige app viser på en overskuelig måde, hvor privatforbrugere kan genindlevere deres brugte emballage. Dermed kan vores virksomhedskunder også tiltrække kunder, som skal aflevere emballage købt andetsteds. Har man ikke besøgt vores stand på LOOP, er man gået glip af en præsentation af både selve produktet og appen. Samtidig kunne man også have hørt om, hvordan vi er ved at udbrede vores forretning til større institutioner som kantiner og universiteter.

Læs mere om kleen hub

NewRetex sorterer affaldstekstiler automatisk

I 2020 blev NewRetex A/S etableret med et mål om at skabe en økonomisk og miljømæssig bæredygtig forretning baseret på sortering og genanvendelse af tekstiler. NewRetex har udviklet teknologi til automatisk sortering af affaldstekstiler. NewRetex står over for en stor opskalering for at imødekomme den store forventede materialestrøm i 2023. Det forventes, at der til september 2023 vil nås en kapacitet på 20.000 t/år.

”Vi arbejder i krydsfeltet mellem teknologi og tekstil. Det er en kombination, der gør, at vi kan hjælpe virksomheder ind i det cirkulære system ved at stå for sortering af kasserede tekstiler i materialer og farver, så de bliver egnede til genanvendelsesprocessen. Og vores kunder kan vælge selv at fuldføre loopet ved at tage de genanvendte tekstiler tilbage i deres nye styles, i form af garner og metervarer produceret af affaldsmaterialet. 

Læs mere om NewRetex

Stena Recycling er Nordens største genvindingsvirksomhed

Stena Recycling favner alle affaldsløsninger og sikrer virksomheder et cirkulært og bæredygtigt aftryk.

”Vi har 380 engagerede medarbejdere og 18 filialer i Danmark, som skaber langsigtede løsninger hver dag for både kunder og samfundet. Vores løsninger er dokumenterbare og sikrer, at vores kunder overholder lovgivning. Samtidig styrker vi deres bæredygtighedsprofil og markedsposition. Vi favner alle affaldsløsninger og sørger for sporbarhed, dokumentation og et overblik over den enkelte virksomheds affaldsflow.”

Læs mere om Stena Recycling

Cradle-to-Cradle-certificeret trykkeri

KLS Pureprint A/S er et af Danmarks største trykkerier. De leverer produkter, der er produceret CO2 neutralt (klimakompenseret) og Cradle to Cradle Sølv certificerede. Det er en helhedsorienteret miljøcertificering, der har som mål at et produkt ikke forurener, ikke tærer på jordens ressourcer samt indgår i naturens eget kredsløb. 

”Som ét ud af tre trykkerier globalt opnåede vi i 2015 verdens skrappeste miljøcertificering, Cradle-to-Cradle. Siden da har vi tilbudt tryksager og emballager, der er bionedbrydelige, og hvor der ikke er blevet tilsat skadelige kemikalier og tungmetaller. Derudover fremstilles KLS PurePrints tryksager og emballager under en CO2-neutral produktion, hvor al el kommer fra vindenergi.”

Læs mere om KLS PurePrint

Meld dig ind i VANA og slip for bøvl

VANA – Dansk Emballageansvar er en kollektivordning, som virksomheder kan melde sig ind i og dermed overdrage det praktiske, økonomiske og juridiske ansvar for deres emballage producentansvar til.

”Bag os står de 4 stærke erhvervsorganisationer: Landbrug & Fødevarer, Dagsam, Dansk Erhverv og Dansk Industri, som stiftede ordningen i 2021. Vi er klar til at sikre genbrug og genanvendelse af milliarder af emballager på vegne af tusindvis af danske virksomheder, når producentansvaret for emballage træder i kraft i 2025.

Læs mere om Vana

 

Fakta

Om LOOP Forum

LOOP er Nordens førende forum for cirkulær økonomi. LOOP Forum 2023 blev afholdt d. 26.-27. april i Lokomotivværkstedet i København.

På de to dage deltog 2.900 erhvervsledere, eksperter og politikere, 200 talere på 5 scener og mere end 150 udstillere.

LOOP er en videns- platform med konkrete løsninger, som på tværs af værdikæder og sektorer samler eksperter, politikere, investorer og virksomheder, der efterspørger eller tilbyder konkrete løsninger og teknologier til en cirkulær omstilling. 

Udvalgte partnere til LOOP Forum 2023

  • Dansk Industri
  • Lifestyle & Design Cluster
  • Danish Maritime
  • Københavns Kommune
  • Miljøstyrelsen
  • Den Danske Maritime Fond
  • Clean – Danmarks Miljøklynge

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Iben Kinch Sohn

Iben Kinch Sohn

Fagleder for cirkulær økonomi

  • Direkte +45 3377 3713
  • Mobil +45 2625 0910
  • E-mail ibso@di.dk

Relateret indhold