I den ny forsvarsaftale er der intentioner om mere samarbejde med virksomhederne, og DI ser frem til en konkret udmøntning af de tanker, siger Joachim Finkielman, DI's chef for forsvar og sikkerhed.

Foto: Stine Holbech - Forsvaret
28.06.23 DIB Nyheder

143 mia. kr. investeres i Forsvaret

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om et tiårigt forlig, der investerer 143 mia. kr. i Forsvaret. DI hilser aftalen varmt velkommen.

Regeringen og næsten alle partier i Folketinget har i dag indgået en historisk bred aftale om et styrket forsvar. Med aftalen investeres ca. 143 mia. kr. i Forsvaret, som også betyder, at Danmark lever op til NATO-målsætningen om at anvende to pct. af bnp på forsvar og sikkerhed senest i 2030, skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er et stærkt politisk signal om viljen til at værne om landets sikkerhed i en urolig tid mener Dansk Industri (DI), der derfor i den grad hilser aftalen velkommen.

- Et stærkt dansk forsvar er et samfundsanliggende, som vi alle skal tage et ansvar for, og det er vi også parate til i erhvervslivet. I DI har vi foreslået et nyskabende partnerskab mellem industri, forsvaret og dansk forskning om at løse de enorme opgaver, der venter forude, og derfor ser vi frem til en konstruktiv dialog med politikere og forsvaret om erhvervslivets rolle i opbygningen i et nyt og stærkt forsvar, siger DI's chef for forsvar og sikkerhed, Joachim Finkielman.

Læs også: DI: Udliciter Forsvarets civile opgaver

Brug for nytænkning

Joachim Finkielman mener, at innovative danske virksomheder og højteknologisk forskning er afgørende for forsyningssikkerheden og for udvikling af et stærkt forsvar.

- Derfor er der brug for at tænke i nye måder og samarbejdsformer med civilsamfundet og erhvervslivet, især når der er tale om så kæmpestore beløb fra samfundets kasse. I aftenens aftale er der intentioner om mere samarbejde med virksomhederne, og vi ser frem til en konkret udmøntning af de tanker, siger Joachim Finkielman.

I en tid med mangel på arbejdskraft kan industrien ifølge DI løfte byrder, som i dag er pålagt forsvaret. Det det gælder eksempelvis opførsel og drift af bygninger, grøn omstilling, vedligeholdelse og drift af materiel, logistik, transport m.v. Det kan bidrage til, at de uniformerede ansatte kan bruges i mere operativ opgaveløsning.

- Nye partnerskaber mellem forsvar og erhvervsliv kan være med til at styrke forsvaret, dansk sikkerhed og skabe forsyningssikkerhed. Det er der behov for i den situation, vi står i med store sikkerhedspolitiske udfordringer, mangel på arbejdskraft og et forsvar, der trænger til markant opgradering, siger Joachim Finkielman.

Læs også: Nydannet partnerskab skal designe krigsskibe til Søværnet

Læs også: Force Technology: Det haster med at komme i gang

Læs også: Terma klar til nye missioner for Forsvaret

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Joachim Finkielman

Joachim Finkielman

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3673
  • Mobil +45 6187 1540
  • E-mail jofi@di.dk

Relateret indhold