Da moderator Anders Lund Madsen som rosinen i pølseenden kunne præsentere Pia Kjærsgaard (DF) som modeshowets ubestridte catwalkdronning ville tilskuernes hujen og klappen nærmest ingen ende tage.

Foto: Joshua Tree
16.06.23 DIB Nyheder

”Everytime I walk by this tent – it’s packed”

DI hjørnet var så populært på folkemødet, at en forbipasserende bemærkede, at teltet havde været fyldt, hver gang hun gik forbi.

”DI Hjørnet” er det mundrette navn på Dansk Industri´s (DI) officielle debattelt på Folkemødet 2023.

I det arkitekttegnede telt mod hovedstrøget i Allinge By blev der i 2023 afholdt events, der blandt talte en afsindigt populær 2. års gentagelse af ”Modeshow: Politikere på catwalken i bæredygtighedens tegn.”

Kødranden af tilskuere til modeshowet spærrede næsten hele vejen foran scenen, og da moderator Anders Lund Madsen som rosinen i pølseenden kunne præsentere Pia Kjærsgaard (DF) som modeshowets ubestridte catwalkdronning ville tilskuernes hujen og klappen nærmest ingen ende tage.

Det var i den forbindelse, at en engelsktalende turist gik forbi teltet og til sine ledsagere udtalte ordene ”Everytime I walk by this tent – it’s packed”.

Et udsagn, som Morten Høyer, direktør med ansvar for kommunikation, PA, brand og marketing i DI, med betydelig begejstring omfavner som retvisende.

- Vi har fået en virkelig god placering til teltet, og jeg synes, vi er lykkedes med at lave både seriøse og underholdende arrangementer, der heldigvis også er faldet i smagen for mange af Folkemødets gæster. Jeg tror, vi har overrasket mange med nogle af begivenhederne og viser sider af DI, som ikke alle forbinder os med. Humor fx, siger Morten Høyer.

Læs også: Vestager: ”EU’s vigtigste opgave er at hjælpe Ukraine med at vinde krigen”

Se flere billeder under artiklen

Knytter bånd og viser samarbejde

Kødranden foran DI’s stand er samtidig et vigtigt signal til Danmarks meningsdannere, mener Morten Høyer.

- Der er måske 3.000 – 4.000 mennesker i Danmark, der er førende i at danne meninger og vise en udvikling. Lad os sige, at cirka halvdelen af dem er på Folkemødet og går forbi vores telt et par gange og ser så mange mennesker følge med. Det sender et vigtigt signal, og vi er heldigvis også en situation, hvor politikere, forskere, erhvervsledere og andre gerne deltager i vores events. Det styrker vores bånd til omverdenen og cementerer vores position som en vigtig aktør i samfundsudviklingen, siger Morten Høyer.

Han fortæller samtidig, at DI bruger lejligheden til at knytte bånd til mange andre vigtige aktører.

- Vi har fx ”DI’s forhandlingsmesterskab”, hvor ungdomspolitikere på under en time landede gode finansierede politiske aftaler på emner, hvor de ”voksne” politikere på Christiansborg ikke kan blive enige. Det er morgendagens politiske stjerner, og vi er glade for, vi kan give dem lidt shine på folkemødet og samtidig lære dem at kende, siger Morten Høyer.

Derudover har DI inviteret de ansatte i partiernes sekretariater til middag for også at knytte bånd til de medarbejdere, der bærer ansvaret for en masse vigtigt arbejde.

- Vi kalder det for vandbærermiddage, og det er vigtigt for os at partiernes folk kender os og omvendt. En middag giver god lejlighed til at knytte nogle bånd, der gør relationen mere smidig i hverdagen, siger Morten Høyer.

Læs også: DI: Sådan skal 2,5 mia. kr. styrke landets SMV’er

Prisstigninger kan holde politikere væk

Folkemødet 2023 er med andre ord en vigtig og vellykket begivenhed for DI. Ikke mindst også fordi DI deltager i mange andre debatter med andre organisationer, som DI samarbejder med i det daglige.

- Folkemødet gør det meget tydeligt, at Danmarks organisationer er gode til dialog og samarbejde. Det er en vigtig styrke. Derfor vil vi også have tilstedeværelse de kommende år, siger Morten Høyer.

Han lufter dog samtidig en bekymring omkring prisniveauet i Allinge omkring Folkemødet.

- Det er jo stukket fuldstændig af. En bygning i Allinge, som du for fem år siden kunne have købt for en million, skal du nu give 300.000 kroner for at leje i en uge. Og prisniveauet for indkvartering er også blevet så højt, at det kan blive en showstopper for politikere, der ellers gerne ville have været med. Sker det, vil Folkemødet miste en del af den charme, det er at kunne gå ned ad gaden og give hånd til landets førende politikere. Det vil være en alvorlig fejl for Folkemødet som koncept, hvis det ender med at blive en fest alene for organisationer og bureauer, siger Morten Høyer.  

Læs også: DI banede vejen for dialog om kilometerafgift på Christiansborg

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold