Skolerne kan søge penge til at etablere og opgradere faciliteter, investere i topmoderne teknologisk udstyr og maskiner samt kompetenceudvikle sine undervisere.

Foto: Nordvestsjlællands Erhvervsskole
12.06.23 DIB Nyheder

Nordea-fonden øremærker 100 millioner til værkstedspulje

Nordea-fonden øremærker 100 millioner kroner til moderne faciliteter på erhvervsskoler og FGU-skoler. Det er et ret vildt projekt, siger DI.

En ny værkstedspulje på 100 millioner kroner fra Nordea-fonden skal gå til moderne faciliteter på erhvervsskoler og FGU-skoler (Den forberedende grunduddannelse). Skolerne kan søge penge til at etablere og opgradere faciliteter, investere i topmoderne teknologisk udstyr og maskiner samt kompetenceudvikle sine undervisere.

- Værkstedspuljen er vores bidrag til at højne kvaliteten og øge gennemførslen på håndværksuddannelserne og FGU. Vi ønsker at sende et stærkt signal til unge om, at faglige uddannelser er vigtige og værdifulde, og at alle faglærte kan være stolte af deres håndværk, siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden, der støtter gode liv.

Tiltaget møder stor ros fra Dansk Industri (DI), hvor underdirektør Signe Tychsen Philip kalder det ”et ret vildt projekt”.

- Faglærte spiller en helt afgørende rolle for grøn omstilling og digitalisering, og vi har derfor brug for, at langt flere unge og voksne ser mulighederne i vores gode erhvervsuddannelser. Så udover at Nordea-fonden har givet et stort beløb, der kan give en reel og vigtig opgradering af faciliteterne på skolerne, sender det et megavigtigt signal om, hvor vigtigt det er, at vi får flere dygtige faglærte, siger Signe Tychsen Philip.

DI peger samtidigt på, at der er fortsat er brug for massive varige investeringer i erhvervsuddannelserne fra regeringen for at sikre erhvervsuddannelser både nu og i fremtiden.

Søg penge fra værkstedspuljen her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Signe Tychsen Philip

Signe Tychsen Philip

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3283
  • Mobil +45 2565 9282
  • E-mail siph@di.dk

Relateret indhold