42 ambassadører fra hele verden var mandag den 19. juni samlet til DIs årlige ambassadørbriefing for herboende ambassadører.

Foto: Jens Holst-Nielsen
20.06.23 DIB Nyheder

Sandahl til ambassadører: ”Store samfundsudfordringer løses bedst i partnerskab med erhvervslivet”

På DIs årlige ambassadørbriefing for herboende ambassadører understregede adm direktør Lars Sandahl Sørensen vigtigheden af offentlige-private partnerskaber i en ny geopolitisk verden. Han satte desuden fokus på en af Danmarks største udfordringer lige nu, nemlig mangel på arbejdskraft.

”Svaret på den geopolitiske situation er ikke mindre internationalt samarbejde. I stedet bør vi indgå i nye globale partnerskaber og alliancer med pålidelige lande på tværs af verdens regioner. Kun gennem offentlige-private partnerskaber løser vi vores store samfundsudfordringer inden for bl.a. energi, klima og sundhed.”

Sådan udtrykte adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri (DI) sig, da 42 ambassadører fra hele verden mandag den 19. juni var samlet til DIs årlige ambassadørbriefing for herboende ambassadører.

Han fortsatte:

- Vi vil gerne opfordre til at involvere den private sektor i partnerskaber, der sikrer mest værdi for pengene. Morgendagens vindere er dem, der er i stand til at tilpasse sig et geopolitisk landskab i forandring. Virksomheder flytter sig ofte hurtigt, og vi har brug for politikere, der kan følge med og skabe de rigtige rammer for udviklingen.

Læs også: Vestager: ”EU’s vigtigste opgave er at hjælpe Ukraine med at vinde krigen”

Bekymret for EU-virksomheders konkurrenceevne

Opfordringen til ambassadørerne om at indgå i endnu flere og tættere partnerskaber med erhvervslivet om centrale samfundsudfordringer kom i en tale, der samtidig opridsede den anspændte globale situation og Europas skrantende konkurrenceevne i forhold til andre regioner.

Her udtrykte Lars Sandahl Sørensen blandt andet sin bekymring over, at vilkårene for at drive virksomhed lige nu er bedre andre steder i verden end i EU.

- Hvor europæiske virksomheder bakser med langsommelige godkendelsesprocedurer og kompleks lovgivning, bliver den røde løber praktisk talt rullet ud for virksomheder i andre regioner. Det presser europæiske virksomheder i den globale konkurrence. Der er brug for, at Europa skruer op for den grønne vækstmotor og fjerner de barrierer, der bremser virksomhederne, sagde direktøren.

Derudover italesatte han en af de helt store udfordringer, som Danmark og Europa står overfor lige nu – nemlig mangel på arbejdskraft, herunder udenlandsk arbejdskraft.

- Vi mangler lige nu hænder til alt fra at komme i mål med den grønne omstilling til at tage sig af patienterne på hospitalerne. Der er i høj grad brug for udenlandsk arbejdskraft til at sikre fremtidens velstand og velfærd i Danmark, sagde Lars Sandahl Sørensen til ambassadørerne.

Læs også: DI: Gid Blinkens Kinabesøg skaber bedre relationer

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rikke Wetendorff Nørgaard

Rikke Wetendorff Nørgaard

Chef for Europapolitik

  • Direkte +45 3377 3509
  • Mobil +45 2758 8133
  • E-mail rwen@di.dk

Relateret indhold