De virtuelle verdener gemmer på en række muligheder for danske virksomheder, hvor ingeniører f.eks. kan bruge XR-briller til at vurdere eventuelle mangler på en havvindmølle uden at være nødsaget til at rejse ud til vindmøllen.

13.07.23 DIB Nyheder

DI: EU’s virtuelle milepæl styrker virksomheder

Med initiativet Web 4.0 for de virtuelle verdener styrker EU teknologiens potentiale for erhvervslivet, mener DI.

EU har meldt sig ind i kampen for at underbygge erhvervslivets potentiale med brug af virtuelle verdener.

Tirsdag fremlagde EU-Kommissionen en strategi for området, der skal sikre et fodfæste i en ny digital æra, hvor de såkaldte virtuelle verdener skal bane vejen for den næste generation af internettet - web 4.0.

Og det hilser DI velkomment, for de virtuelle verdener gemmer på en række muligheder for danske virksomheder, hvor ingeniører f.eks. kan bruge XR-briller til at vurdere eventuelle mangler på en havvindmølle uden at være nødsaget til at rejse ud til vindmøllen.

- Teknologien kan kort sagt spare virksomheder ressourcer, både i arbejdskraft samt klimamæssigt og økonomisk. Derfor er det en vigtig milepæl, når kommissionen nu vil bringe de nye teknologier i spil, siger digitaliseringspolitisk chef i DI, Andreas Holbak Espersen.

Læs også: EU bremser bøvl med persondata: Grønt lys til at dele info med USA

Undgår ny regulering

Han pointerer, at virtuelle verdener er en sammensmeltning af det virtuelle og det virkelige, og det således ikke er noget nyt eller skal ses som en parallel virkelighed.

- Derfor er vi glade for, at Kommissionen ikke lægger op til ny regulering på et område, der i forvejen har en robust og fremtidssikret lovgivning, blandt andet GDPR og Digital Services Act, der skal sikre personer og virksomheders rettigheder i de virtuelle verdener, siger DI-chefen.

Initiativet betyder blandt andet, at Kommissionen nedsætter en ekspertgruppe om Web 4.0 for alle medlemslande, til at komme med input, faglig sparring og fremvise deres best-practices. Derudover ønsker Kommissionen at støtte kompetenceudviklingen blandt borgere og fagfolk, samt promovere EU som et attraktivt sted at søge hen for it-specialister. 

- Og det er centralt, for hele 79 procent af danske it-virksomheder har lige nu svært ved at ansætte kvalificeret arbejdskraft, og derfor bør EU også promovere sig selv som et attraktivt sted for it-fagspecialister, for ellers risikerer vi at sakke gevaldigt bagud på området, siger Andreas Holbak Espersen.

Derudover støtter EU-initiativet udviklingen af standarder og testfaciliteter, mens der også skal skabes et internationalt overblik i form af et industrielt teknologisk roadmap.

EU vil også styrke introduktionen af teknologierne til virtuelle verdener til erhvervslivet ved at facilitere kontakten mellem udviklere og brugere.

Læs hele EU's nye strategi her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Andreas Holbak Espersen

Andreas Holbak Espersen

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3239
  • Mobil +45 5162 0269
  • E-mail anhe@di.dk

Relateret indhold