Den lave detailomsætning i juli ramte især fødevarer og andre dagligvarer, hvor salget dykkede med 8,4 procent.

Foto: Getty Images
28.08.23 DIB Nyheder

DI: Dårligt sommervejr ramte handel med dagligvarer

Omsætningen i detailhandlen faldt fra juni til juli med 4,4 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dansk Industri er overrasket over det markante fald i omsætningen.

Det har desværre været en rigtig stille sommermåned i de danske butikker. Det kan måske til dels forklares med det sløje sommervejr, der har holdt nogle danskere inden døre og sendt andre mod varmere himmelstrøg. Men det ændrer ikke på, at faldet er forbavsende stort.

Det konkluderer Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industri, på baggrund af Danmarks Statistiks opgørelse over detailsalget i juli. Den lave detailomsætning rammer især fødevarer og andre dagligvarer, der er dykket med 8,4 procent.

- Det samlede detailsalg bliver især holdt tilbage af, at den store dagligvarepost ligger på et ualmindeligt lavt niveau. Her sparede forbrugerne markant på grund af højere priser. Supermarkederne ser ud til at være dobbelt ramt, for dels fylder inflationen stadig meget i forbrugernes bevidsthed, og dels har lysten til at holde fester i haverne med grillmad og kolde drinks sikkert ligget lavt, siger Morten Granzau.

Kort tilbageslag

Heldigvis vurderer Morten Granzau, at der vil være tale om et midlertidigt udsving.

- Faldet i inflation og den stærke beskæftigelse medvirker til, at de fleste danskere økonomisk står ret stærkt. Samlet set vurderer vi derfor, at detailhandlen har gode muligheder for at indhente juli måneds hårde slag i løbet af efteråret, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold