Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI, storroser et nyt politisk udspil fra Danmarksdemokraterne.

10.08.23 DIB Nyheder

DI storroser Danmarksdemokraternes udspil for Produktionsdanmark

Danmarksdemokraterne har lanceret udspillet ”Bedre vilkår for Produktionsdanmark." Det får stor ros fra DI.

Fra Dansk Industri (DI) er der stor ros til, at Danmarksdemokraternes udspil ”Bedre vilkår for Produktionsdanmark”, hvor partiet vil have bedre vilkår for både generationsskifte af virksomheder og for forskning og udvikling.

- Danmarksdemokraterne rammer plet, når de i deres udspil har prioriteret både en forbedring af vilkårene for generationsskifte og et permanent 130 procent forskningsfradrag. Begge tiltag er nemlig helt vigtige, for at vi kan fastholde og udbygge produktionsarbejdspladser i hele landet, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

Bedre vilkår for generationsskifte

Analyser fra DI har vist, at ejerledede og familieejede virksomheder tegner sig for cirka halvdelen af landets industriarbejdspladser, og at tre ud af fire private arbejdspladser i kommuner længere fra de større byer findes på netop disse virksomheder.

- Det er helt afgørende, at vi får sikret gode vilkår for generationsskifte, hvis vi vil have et styrket Produktionsdanmark. Det prioriteter Danmarksdemokraterne heldigvis i deres forslag, hvor de både sikrer bedre rettigheder til virksomhederne og sætter flere penge af til området, lyder det fra Emil Fannikke Kiær.

Konkret vil Danmarksdemokraterne sænke skatten på generationsskifte fra 15 % til 5 %, give virksomhederne et retskrav på at blive værdiansat til en skematisk værdi, som de på forhånd kan beregne, og partiet er villigt til at afsætte yderligere en halv milliard til området sammenlignet med regeringsgrundlaget.

Permanent FoU-fradrag uden loft

- For at fastholde forskningstunge virksomheder i Danmark i fremtiden, er det også vigtigt, at vi får sikret bedre vilkår for forskning og udvikling. Der foregår en intens kamp i Europa om at tiltrække og fastholde udviklingsaktiviteter, og Danmark sakker bagud i forhold til landene omkring os, siger Emil Fannikke Kiær.

Derfor finder han det glædeligt, at Danmarksdemokraterne i deres udspil prioriterer genindførelsen af det 130 procent fradrag, som virksomhederne mistede ved årsskiftet. Og at partiet samtidig vil fjerne loftet over det fradrag, så det ikke står i vejen for nødvendige konsolideringer i virksomhederne.

500 mio. til erhvervsskolerne

Der er også ros til Danmarkdemokraternes forslag om flere penge til erhvervsskolerne.

- Vi har gode erhvervsuddannelser i Danmark, men både udstyr og lærerkvalifikationer halter bagefter, fordi den teknologiske og tekniske udvikling går så stærkt.  Det bliver vi nødt til at gøre noget ved. Derfor er vi enige med Danmarksdemokraterne i, at der skal sættes en halv milliard kroner af årligt til erhvervsuddannelserne. Det skylder vi både samfundet men også de unge mennesker, som har valgt at gå den faglærte vej, siger DI’s politiske direktør.

- Vi når ikke vores klimamål, hvis der ikke er dygtige faglærte til at bygge vindmøller, lægge fjernvarme og isolere vores huse. Første step er derfor at sætte langt flere penge af til erhvervsuddannelserne, så de bliver førstevalget for mange flere. Derfor er det også helt afgørende, at regeringen bakker op om en investering på en halv milliard kroner til erhvervsuddannelserne og fremtidens faglærte.

Læs også: Organisationer: Erhvervspraktik i 6.-9 klasse bør være en ret

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Emil Fannikke Kiær

Emil Fannikke Kiær

Erhvervs- og Medlemsdirektør

  • Direkte +45 3377 3032
  • Mobil +45 2476 7713
  • E-mail efk@di.dk

Relateret indhold