Meldingen fra regeringen om en massiv økonomisk indsprøjtning til erhvervsuddannelserne er et afgørende vendepunkt for fremtidens faglærte, siger DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Foto: Ricky John Molloy
15.08.23 DIB Nyheder

Vigtigt vendepunkt for erhvervsuddannelser

Regeringen giver et massivt løft af landets erhvervsuddannelser stigende fra 300 mio. kr. i 2024 til 900 mio. kr.  i 2030. Det kan være en afgørende milepæl for fremtidens faglærte, mener Dansk Industri.

Det er helt afgørende, at regeringen nu har besluttet, at erhvervsuddannelserne får et massivt tilskud frem mod 2030. Midlerne kommer på et tidspunkt, hvor behovet for flere faglærte stiger i takt med de mange grønne løsninger.

Sådan siger Dansk Industris (DI) adm. direktør Lars Sandahl Sørensen

Udviklingen understreger behovet for, at elever i endnu højere grad møder tidssvarende udstyr, øget digitalisering og undervisere i topklasse, lyder det fra DI’s topchef.

- Meldingen fra regeringen om en massiv økonomisk indsprøjtning til erhvervsuddannelserne er et afgørende vendepunkt for fremtidens faglærte og dermed udviklingen af vores samfund. I Dansk Industri har vi længe arbejdet for et markant løft af erhvervsskolerne, så udstyr og undervisning kan følge trop med den rivende grønne og digitale udvikling, uddyber DI-direktøren.

Statsminister Mette Frederiksen fortalte om planen ved Socialdemokratiets sommergruppemøde tirsdag. 

- Så længe jeg kan huske, har vi politikere talt om, at det er vigtigt at prioritere erhvervsuddannelserne. Og jeg tror, at vi må være ærlige og sige, at der har været lidt for meget snak, siger hun ifølge Ritzau. 

300 mio. kr. sættes af i de offentlige budgetter for 2024 stigende til 900 mio. kr. i 2030.  

Midler skal investeres fokuseret

Lars Sandahl Sørensen understreger samtidig vigtigheden af, at pengene investeres i god dialog med erhvervslivet, så det passer til fremtidens behov.

- De nye midler kan skabe store og positive forandringer ikke mindst for den grønne omstilling, men det kræver, at de bliver investeret fokuseret ud fra en samlet strategi, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han peger på, at der findes over 100 forskellige erhvervsuddannelser med stor relevans for samfundet. Det er derfor vigtigt, at kendskabet til erhvervsuddannelserne øges, så EUD automatisk bliver introduceret til en større målgruppe. Her spiller det en rolle for unge og deres forældre, at erhvervsuddannelser også giver adgang til flere videregående uddannelser, som børne- og undervisningsministeren foreslår.

- Lige nu er der for mange, der ikke ved, hvilke muligheder erhvervsuddannelserne kan tilbyde. Derfor giver det rigtig god mening, at et svendebrev nu åbner for endnu flere uddannelser, så den enkelte får mulighed for at vælge den erhvervsuddannelse, man har lyst til, uden at det lukker døre for andre muligheder, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Konstruktivt møde med Tesfaye giver optimisme

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Signe Tychsen Philip

Signe Tychsen Philip

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3283
  • Mobil +45 2565 9282
  • E-mail siph@di.dk

Relateret indhold