Mads Nipper, Ørsteds CEO, fortæller i en ny kampagnevideo nystartede studerende om, hvordan det ser ud med ligestillingen på det arbejdsmarked, de er på vej ud på.

05.09.23 DIB Nyheder

Nipper: Ligestillingen går simpelthen for langsomt

I de 50 danske virksomheder med størst omsætning er der tre kvindelige CEO’s og seks der hedder Jesper. Det er helt galt, påpeger Ørsteds CEO Mads Nipper i ny kampagnevideo, der opfordrer dansk erhvervsliv til at rykke på ligestillingen.

”Er du mand, ser det lovende ud.”

Det siger Ørsteds CEO Mads Nipper i en ny kampagnevideo, hvor han fortæller nystartede studerende om, hvordan det ser ud med ligestillingen på det arbejdsmarked, de er på vej ud på.

Videoen er del af en landsdækkende kampagne, som DI har skudt i gang for dels at skabe opmærksomhed omkring den kønsubalance, der stadig præger det danske erhvervsliv og samtidig opfordre til at vende udviklingen til fordel for både fremtidige generationer og erhvervslivet.

Det sker via ”Diversitetsløftet”, hvor danske virksomheder kan få værktøjer og viden til at rykke fra gode intentioner til konkret handling for at fremme diversitet, inklusion og ligestilling.

For som Mads Nipper siger i videoen:

- 86% af alle topchefer i Danmark er mænd. I de 50 danske virksomheder, der omsætter for mest, er der dobbelt så mange adm. direktører, der hedder Jesper, som der er kvinder. Jeg mener: 6 Jesper og 3 kvinder. Der er faktisk kun et sted, hvor vi mænd er på bagkant. Det er fordi, kvinderne stadig er CEO’s i familierne. Her må vi altså lige oppe os lidt. Som udviklingen ser ud nu, får vi først ligestilling på direktørgangene i 2067. Det er simpelthen for langsomt, og det skal vi gøre noget ved!

Læs også: Vi skal af med uligheden i dansk erhvervsliv

Fakta

DI’s Diversitetsløfte – Alle talenter i Spil

 For at hjælpe udviklingen på vej henimod mere diversitet, inklusion og ligestilling i dansk erhvervsliv, har DI søsat Diversitetsløftet.

Vi opfordrer alle virksomheder til at tilslutte sig løftet, der kommer med en invitation og værktøjer til konkret handling. Når virksomheder tilslutter sig, får de adgang til:

  • Måltalsworkshop: Virksomheder får hjælp til at fastsætte mål for kønsdiversitet, der er relevante for deres egen situation.
  • Netværk: Som medlemmer får virksomheder adgang til et værdifuldt netværk af ligesindede organisationer, der arbejder aktivt med diversitet og inklusion.
  • Sparring: DI's eksperter står klar til at rådgive og sparre med virksomhederne baseret på deres specifikke udfordringer og mål.
  • Værktøjer: Virksomheder klædes på med de nødvendige værktøjer til at udvikle og implementere en strategisk tilgang til kønsdiversitet.
  • Webinarer og kurser: Medlemmer inviteres til aktuelle webinarer og kurser, hvor de kan få indblik i de nyeste trends, lovgivning og bedste praksis.
  • Benchmarking og analyser: Adgang til branchebenchmarkingdata og de seneste analyser inden for kønsdiversitet.

Besøg di.dk/diversitetsløftet for at læse mere og tilslutte jer. 

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Dorthe Monique Olsen

Dorthe Monique Olsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3459
  • Mobil +45 2335 6915
  • E-mail domo@di.dk

Relateret indhold