De nye standarder for bæredygtighedsrapportering var til debat i Industriens Hus i forbeindelse med uddelingen af Årsrapportprisen 2023.

Foto: Peter Willested
06.09.23 DIB Nyheder

SMV rapporteringsstandarder for bæredygtighed kommer snart i høring

Der kommer udkast til forenklede standarder for SMV’er inden årets udgang, lover formanden for den ekspertgruppe, der har udviklet standarderne til rapportering om bæredygtighed.

”Vi er klar over, at der er store udfordringer for virksomhederne. Derfor er vi i gang med at udvikle vejledninger, ligesom vi påregner at åbne en portal til at adressere de mange spørgsmål, vi ved, der er.”

Sådan siger Patrick de Cambourg, formand for EFRAG Sustainability Reporting Board, som er den ekspertgruppe, der har udviklet standarderne til rapportering om bæredygtighed, som EU-kommissionen har vedtaget.

Målrettede rapporteringsstandarder for SMV’er

Han var blandt paneldeltagerne, da vinderne af årsrapportprisen blev hædret i Industriens Hus onsdag den 6. september, og de nye standarder var til debat.

Blandt de centrale temaer i debatten var udfordringer for SMV’erne, og det behov de har for mere overskuelige rapporteringsstandarder.

- EFRAG er i fuld gang med at udarbejde forenklede og målrettede rapporteringsstander for SMV’erne. Vi har lyttet til de danske erfaringer og valgt en byggeklodsmodel, og vi forventer at kunne sende disse standarder i høring inden årets udgang. Vi ved, at SMV’erne gennem værdikæderne og i deres relationer med den finansielle sektor bliver afkrævet data og informationer, og vi har fra EFRAG meget stor fokus på dette og på at hjælpe dem for at sikre at de har muligheden for at tage del i den bæredygtige omstilling og de rapporteringskrav der udspringer heraf. Herudover er der et stort behov for at skabe bedre sammenlignelighed på sektorniveau. Derfor er vi også gået i gang med at udvikle en række sektorspecifikke standarder, fremhævede Patrick de Cambourg.

Læs også: Sustainable change makers inviterer til Københavns første grønne karriere- og jobmesse

DI ser frem til enklere standarder

Netop SMV’ernes behov for mere målrettede standarder er et vigtigt element for DI i takt med, at rapporteringskravene skal implementeres.

- Vi har med dagens prisvindere Arla, Aarsleff og Flügger set, at virksomheder gør en stor indsats for at lave fokuseret og relevant rapportering. Samtidig ser vi de første tiltag mod at indarbejde elementer fra de kommende rapporteringskrav. Men vi ved også, at kravene i dag slet ikke matcher den virkelighed, som SMV’erne er i. Derfor ser vi meget frem til nogle enklere og simplere rapporteringsstandarder for SMV’erne  – og det er meget positivt, hvis der er lyttet til de danske erfaringer således at kravene bliver skalerbare, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

Læs også: Arla vinder årsrapportprisen 2023

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kristian Koktvedgaard

Kristian Koktvedgaard

Fagleder, Moms og Regnskab

  • Direkte +45 3377 3577
  • Mobil +45 2949 4577
  • E-mail kko@di.dk

Relateret indhold