Arla vandt Årsrapportprisen 2023 og blev hædret i Industriens Hus.

Foto: Peter Willerslev
06.09.23 DIB Nyheder

Arla vinder årsrapportprisen 2023

Mejerigiganten Arla vinder årsrapportprisen 2023 for en helstøbt årsrapport, der på forbilledlig vis integrerer beskrivelsen af bæredygtighed. Aarsleff og Flügger får også hæder

Der var bæredygtighed i fokus, da vinderne af årsrapportprisen 2023 onsdag den 6 september onsdag blev hædret ved et velbesøgt arrangement i Industriens Hus. Overordnet vinder blev Arla og begrundelsen fra prisuddelerne Dansk Industri og FSR – Danske Revisorer lyder:

”Arla har skabt en helstøbt årsrapport, der klart og letforståeligt beskriver effekten af volatile markeder og på forbilledlig vis integrere beskrivelsen af bæredygtighed.”

Dommerkomitéen har lagt særligt vægt på, at Arla aflægger en årsrapport efter en helt ny struktur og med et meget højt informationsniveau. Beskrivelsen af bæredygtighed indgår nu fuldt ud i ledelsesberetningen, ligesom forklaringerne af de makroøkonomiske faktorer og ændringer i forbrugeradfærden er åbent beskrevet.

Prisen blev overrakt til Arlas CFO Torben Dahl Nyholm:

- Vi har i mange år arbejdet målrettet med bæredygtighed og forankring heraf i vores forretning og på vores ejeres gårde. I 2022 var det naturligt for os at integrere resultaterne af dette arbejde i vores årsrapport for at skabe en mere sammenhængende rapportering på vores aktiviteter og opnåede resultater. Beskrivelsen og præsentationen af arbejdet med forretningsmodellen og strategien – også for bæredygtighed og vores langsigtede mål – har derfor været et vigtigt skridt for os. Vores mål har været at skabe en læsevenlig årsrapport, som både henvender sig til vores brede ejerkreds og til vores mange andre interessenter. Vi er stolte over, at dette bliver bemærket og anerkendt med Årsrapportprisen, siger CFO Torben Dahl Nyholm.

Læs også: SMV rapporteringsstandarder for bæredygtighed kommer snart i høring

Aarsleff og Flügger får også hæder

De eftertragtede diplomer for en bemærkelsesværdigt god årsrapport fra Small og Mid-cap-selskaber blev uddelt til Aarsleff og Flügger.

Aarsleff modtager diplom for et godt eksempel på en klar og detaljeret information om koncernens segmenter igennem hele ledelsesberetningen. Beskrivelsen af segmenterne omfatter både de strategiske fokusområder og udvalgte nøgletal. Forventningerne for det kommende år suppleres tilsvarende med information på segmentniveau. Mange virksomheder begrænser ofte oplysningerne om de enkelte segmenter til regnskabsdelen, hvorfor der er god inspiration at finde hos Aarsleff, oplyser dommerkomitéen.

Som noget nyt præsenterer Aarsleff en interessentanalyse.

- Interessentanalysen er en nyskabelse, der baner vejen for de kommende års nye krav til rapportering om bæredygtighed.  Andre selskaber kan således finde god inspiration i interessentanalysen fra Aarsleff i deres arbejde med de kommende krav, siger Kristian Koktvedgaard, Fagleder i DI, på vegne af dommerkomitéen.

Årsrapporten fra Flügger udmærker sig i beskrivelsen af den geopolitiske situation og indvirkningen heraf på aktiviteterne i Østeuropa – herunder særligt af de nytilkøbte aktiviteter. Både de forretnings- og resultatmæssige indvirkninger af krisen beskrives udførligt og med en klar sammenhæng til de afledte regnskabsmæssige effekter.

Læs også: Nipper: Ligestillingen går simpelthen for langsomt

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kristian Koktvedgaard

Kristian Koktvedgaard

Fagleder, Moms & Regnskab

  • Direkte +45 3377 3577
  • Mobil +45 2949 4577
  • E-mail kko@di.dk

Relateret indhold