Fra Warszawa tager Kongen med videre til havnebyen Szczecin, hvor 25 virksomheder med interesser i offshore vind, power-to-x og havneudvikling er med.

Foto: Dennis Stenild, Kongehuset
23.01.24 DIB Nyheder

Kongen styrker erhvervsfremstød til Polen

H.M. Kongen tager til Polen sammen med 38 danske virksomheder i næste uge. Det bringer erhvervsfremstødet op på et højere niveau, siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

H.M. Kongen er klar til at videreføre årtiers engagement i at understøtte dansk erhvervslivs eksportmuligheder. Den 31. januar står han således i spidsen for et dansk erhvervsfremstød til Polen. Og det glæder DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

- At Kong Frederik stadig vælger at deltage i rejsen til Polen viser hans interesse for erhvervslivet. Den har jeg længe kunnet mærke i de mange erhvervsfremstød, hvor han har været med som kronprins. Jeg glæder mig til, at hans åbne og engagerede personlighed igen vil åbne døre for dansk eksport. Det er af meget stor vigtighed for erhvervslivet og for Danmark, siger Lars Sandahl Sørensen.

Kongen blev inviteret til Polen før tronskiftet blev kendt af den polske præsident, Andrzej Duda. 38 danske virksomheder deltager og besøget indledes i Polens hovedstad Warszawa. Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer og Dansk Erhverv er medarrangører for erhvervsfremstødet, der vil få fokus på energieffektivisering samt klimavenlig landbrugsproduktion og biogas.

Læs også: Polsk A-kraft kan bane vej for dansk eksportgennembrud

700 danske virksomheder i Polen

Fra Warszawa tager Kongen med videre til havnebyen Szczecin, hvor 25 virksomheder med interesser i offshore vind, power-to-x og havneudvikling er med.

Polen er Danmarks 9. største eksportmarked og ca. 700 danske virksomheder gør forretning i landet.   Flere virksomheder ser desuden Polen som ”porten til Ukraine”, idet Polen er et land med let geografisk adgang til det krigsramte land.

- Polen er en vigtig nabo og samarbejdspartner og ikke mindst et vigtigt marked for Danmark. Mange danske virksomheder har produktion i Polen. Derfor er jeg glad for, at kongen har valgt at deltage og dermed bringe fremstødet op på et højere niveau, siger Lars Sandahl Sørensen.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, klima- energi og forsyningsminister Lars Aagaard og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen deltager også i erhvervsfremstødet.

Erhvervsfremstødet afsluttes 2. februar.

Ny DI-analyse: Sådan eksporterer vi til Polen

Læs også: Polen i partnerskab med Danmark om ambitiøs energipolitik

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold