USA og Kina løber med innovationen  af nye energiformer, mener Lars Tvede.

PR-foto - Lars Tvede
25.03.24 DIB Nyheder

Lars Tvede: Ingen vej uden om A-kraft

Podcast: Sol og vind rækker ikke. Kernekraft skal med i fremtidens energimix for at sikre den grønne omstilling. Det mener erhvervsmanden Lars Tvede.

Solceller og vindparker skyder op kloden – og Danmark – rundt. Men samtidig stiger energiforbruget langt hurtigere. Derfor bliver vi nødt til at holde fast i A-kraft – og især satse på innovationen af nye kernekraftbaserede energikilder for nå i mål med omstillingen fra fossilt til bæredygtig energi.

Det argumenterer erhvervsmanden Lars Tvede for som ugens gæst hos Annemarie Meisling i podcasten Bæredygtig.

Lyt til Bæredygtig her 

Lars Tvede efterlyser derfor øget fokus på og interesse i at udvikle de nye generationer af kernekraft, hvor eksempelvis de to danske startups Copenhagen Atomics og Seaborg Technologies er blandt de innovative. De nye generationer af kernekraft er serieproducerede løsninger baseret på en billigere teknologi, som vil revolutionere energiproduktionen, hvis ambitioner og visioner bliver til virkelighed.

En væsentlig bremseklods i Europa er en kulturel skepsis overfor ny teknologi, mener Lars Tvede.

- Europa i front med pharma. Men når det kommer til AI og nye teknologier, er Europa ikke med. Der er en undertone i europæisk kultur af skepsis overfor teknologi, som man ikke ser i USA og Asien, vurderer han blandt andet.

Som eksempel nævner han, at Microsoft har indgået en aftale om at købe fremtidens fusionsenergi fra virksomheden Helion i 2028. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Troels Ranis

Troels Ranis

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold