Mange danske virksomheder, særligt i produktionssektoren, er leverandører til store koncerner og rammes dermed indirekte af de nye rapporteringskrav gennem værdikæden.

Foto: Getty Images
27.03.24 DIB Nyheder

Nyt ESG-værktøj til underleverandører

Industriens Fond og Aarhus Universitet vil hjælpe underleverandører i gang med ESG-rapportering. DI ser potentiale i projektet og tilbyder selv en række værktøjer.

EU-krav om ESG-rapportering fra de større virksomheder breder sig som ringe i vandet til kernen i dansk erhvervsliv. Underskoven af landets mindre og mellemstore virksomheder har ofte en betydelig forretning som underleverandør. Og de bliver i stigende grad mødt med krav fra kunderne om selv at kunne dokumentere ESG-aftrykket.

Det hjælper DI medlemsvirksomhederne med på flere områder. Og et nyt projekt fra Industriens Fond og Aarhus Universitet skal være til at udbygge SMV’ernes værktøjskasse yderligere, så ESG-rapportering kan blive en god forretning.

Industriens Fond støtter projektet med 6 mio. kr. og målet er at mindst 1.000 virksomheder har brugt det nye værktøj et år efter at de er klar. Eksempelvis ser Kamstrup og Siemens stort potentiale i at få værdikæden af leverandører klædt bedre på til ESG-rapportering. 

Projektet skal dertil teste om det er muligt, at lave et AI-baseret værktøj, som kan kvalitetssikre de data, som virksomhederne anvender til deres ESG-rapportering.

- Selvom rapporteringskravene – på papiret – kun rammer de store virksomheder, så er konsekvenserne større end som så. Mange danske virksomheder, særligt i produktionssektoren, er leverandører til store koncerner og rammes dermed indirekte af de nye rapporteringskrav gennem værdikæden, siger programleder for bæredygtig produktion hos Industriens Fond, Anders Ziegler Kusk

Læs mere om projektet her

DI: Brug for værktøjer

DI’s chef for bæredygtighed Marie Gad vurderer, at projektet kan blive en stor hjælp, hvis det gør det nemt for virksomheder at aflægge ESG-rapportering, så de kan koncentrere kræfterne om at drive deres virksomhed i en mere bæredygtig retning.  

- Der er akut behov for værktøjer til at hjælpe SMV’erne til at arbejde med bæredygtig forretningsudvikling, rapportering og kommunikation om resultaterne. Lige nu rammes SMV’erne af mange forskellige krav om information fra kunder, leverandører og andre partnere, og det er en stor udfordring, siger hun.

Læs også: 5 gode råd til at arbejde strategisk med ESG og bæredygtighed

Stribe af DI-initiativer

DI har også en værktøjskasse til landets virksomheder. Vejledninger og viden er samlet på di.dk/esg og der er etableret en ESG-følgegruppe, som man kan tilmelde sig her.

Desuden arrangerer DI løbende webinarer med viden og inspiration. Det næste møde i rækken løber af stablen den 4. april hvor Ambus bæredygtighedschef deler erfaringer med ESG-arbejdet.

Du kan tilmelde dig webinaret her.

Efter det kommer også et webinar den 18. april om "ESG i værdikæder"  

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Marie Gad

Marie Gad

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3789
  • Mobil +45 2949 4447
  • E-mail msh@di.dk

Relateret indhold