29.01.24 DI Pressemeddelelse

Tag med erhvervslivet ind i den parallelle verden

Metaverse er for længst trådt ud af sci-fi film og -bøger - og ind i den virkelige verden, så at sige. Fremtrædende danske virksomheder er i fuld gang med at udnytte mulighederne i en virtuel og digital verden, der eksisterer parallelt med den virkelige verden. Men hvad kan det bruges til - af virksomhederne og deres kunder? Det kaster Dansk Industri og Copenhagen Institute for Futures Studies nu lys over – ved hjælp af eksperter og konkrete, virkelige eksempler fra den virtuelle verden. Eller omvendt.

Pressen inviteres til

Nordic AI & Metaverse Summit 2024,

fredag den 2. februar, kl. 9.30,

DI, Industriens Hus,

Rådhuspladsen i København.

Fremtiden er nær, hvor forbrugerne tager VR-brillerne på og går på indkøb hjemme fra samtalekøkkenet.

Dansk og udenlandsk erhvervsliv er godt i gang med udnytte mulighederne i metaverset – det virtuelle, digitale univers, der nu er blevet voldsomt forstærket med anvendelsen af kunstig intelligens.

Tag f.eks. Volvo Cars, som på konferencen præsenterer deres arbejde med digitale, virtuelle prototyper, også kaldet digitale tvillinger, som sparer både tid, penge og materialer når der skal udvikles nye køretøjer. Det fortæller Timmy Ghiurau, XR-pioner og innovationsleder hos Volvo Cars, om.

Eller hør om Coca Colas 'Y3000'-projekt, der er blevet anerkendt som den vigtigste AI-drevne marketingkampagne globalt i 2023. Manden bag er dansker, Tao Legene Thomsen, og projektet blev udviklet i København.

På programmet er også Be My Eyes,  som giver syn til blinde og svagtseende.
Be My Eyes er et globalt fænomen, som hjælper 250 millioner mennesker, der er blinde eller har nedsat synsevne. 7 millioner frivillige hjælper med deres egne øjne synshandicappede til at se ved hjælp af mobiltelefon og kunstig intelligens. Opfinderen og ejeren af Be My Eyes er Hans Jørgen Wiberg, som selv er svagtseende. Hør ham fortælle mere.

Karen Borregaard er en af verdens førende UX-forskere og arbejder inden for Meta’s Reality Labs. Med udgangspunkt i erfaringer og forskning vil hun på konferencen afsløre de seneste udviklinger og fremtidige muligheder for metaverset.

Relateret indhold