23.09.21 Miljø, energi og klima Nyheder

Virksomheder får nu hjælp til at fremme grønne og cirkulære indkøb

Frem mod 2022 tilbyder Miljøstyrelsen gratis rådgivning fra et nyoprettet nationalt rejsehold, som skal hjælpe virksomheder med at fremme cirkulær økonomi og grøn omstilling gennem deres indkøb.

Virksomheders indkøb til den daglige drift, såsom møbler, transport, kontorudstyr og frokostordninger, udgør tilsammen en væsentlig miljøpåvirkning. Det er mange virksomheder allerede bevidst om, og nu er der hjælp at hente til at gøre indkøbene mere miljøvenlige.

Miljøstyrelsens nye Rejseholdskal styrke viden og kompetencer hos de private indkøbere gennem workshops, webinarer og gratis én-til-én vejledning. Udover at reducere klima- og miljøaftrykket fra de varer og services, der købes, vil dette også i mange tilfælde kunne give en økonomisk besparelse til virksomheden. 

Som første led i rejseholdets rådgivning inviterer Miljøstyrelsen til workshop i henholdsvis Århus og København. Her kan virksomheder blandt andet blive introduceret til, hvordan indkøbsfunktionen kan udgøre et strategisk værktøj i virksomhedens bæredygtighedsarbejde og få  indblik i relevante metoder og værktøjer, som kan benyttes i de fremtidige indkøb.

Workshoppen henvender sig til ansatte i indkøbs-, miljø- og ledelsesfunktioner i private virksomheder. Se program og tilmeld dig gratis i følgende links:

Workshop 1: Grønne Og Cirkulære Indkøb I Praksis – København

Workshop 2: Grønne Og Cirkulære Indkøb I Praksis – Århus

Hvordan kan man ellers møde Rejseholdet?

Foruden de to workshops vil Rejseholdet udbyde seks webinarer med fokus på forskellige produkt og serviceområder.

Du kan tilmelde dig til webinarerne her:

Derudover tilbyder Rejseholdet gratis én-til-én vejledning, hvor konkrete miljøproblemstillinger relateret til virksomhedens indkøb kan drøftes. Du kan læse mere om vejledningen og hvordan, I tilmelder jer, her.

Rejseholdet kan kontaktes via. e-mail ale@planmiljoe.dk eller via. telefon +45 27 52 39 38. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet Miljø, Energi og Klima med relevante nyheder fra erhvervslivet, pressemeddelelser samt invitationer til fysiske og virtuelle arrangementer. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Iben Kinch Sohn

Iben Kinch Sohn

Fagleder for cirkulær økonomi

  • Direkte +45 3377 3713
  • Mobil +45 2625 0910
  • E-mail ibso@di.dk

Relateret indhold