Søg støtte til styrkelse af dansk eksportevne i Karl Pedersen og Hustrus Industrifond .

Getty Images
13.07.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Har du et projekt, der styrker dansk eksportevne? Nu kan du søge tilskud

Fra d. 15. august 2021 kan du søge Karl Pedersen og Hustrus Industrifond om støtte til projekter og metoder, der støtter den danske eksportevne.

I perioden 15. august til 30. september holder Karl Pedersen og Hustrus Industrifond åbent for ansøgninger. Fonden uddeler årligt tre til fem millioner kroner, der går til støtte af den danske eksportevne. Fonden støtter projekter mellem flere partere, der traditionelt er opdelt og ikke arbejder sammen.

Projekterne skal gavne danske virksomheders eksportevne, og dette sker typisk gennem samarbejde mellem forskelligartede parter. Det kan for eksempel være universiteter og virksomheder eller forskellige typer af organisationer.

3 indsatsområder

1. Eksportværktøjer for SMV’er

Fonden gør en indsats for at fremme små og mellemstore virksomheders (SMV) eksportevne, da det kan være vanskeligt for disse at udvide deres eksportaktiviteter – både på nære eksportmarkeder såvel som fjerne vækstmarkeder. Fonden ønsker at støtte udviklingen af nye metoder og forretningsmodeller, der gavner SMV’eres eksportevne på tværs af fag- og sektorgrænser.

2. Produktionsteknologi og fremstillingsvirksomhed

Fonden anerkender vigtigheden af en konkurrencedygtig fremstillingsindustri i Danmark. Fonden støtter teknologiudviklingen, der sker i samarbejde mellem flere virksomheder og evt. universiteter eller GTS institutter, så man sikrer vidensdeling.

3. Styrkelse af danske studerendes engagement og kompetencer

Fonden støtter studerendes udvikling af virksomhedsrelevante kompetencer til gavn for eksport og innovation. Internationale kompetencer er en mangelvare blandt SMV’ere, og fonden støtter derfor projekter, der engagerer studerende internationalt.

 

Søg om støtte

Læs mere om fonden og dine muligheder for at søge Karl Pedersen og Hustrus fond

Tidligere støttede projekter

Danish Seaweed Organisation

Projektets formål var at etablere afsætningsfællesskabet Danish Seaweed Organization (DSO) samt bistå danske tangvirksomheder med en fælles deltagelse på en større fødevaremesse i 2017. Tildelt beløb: 643.874 kr.

Gain Nordic Partnership

Formålet er at skabe en bæredygtig platform for at drive innovation til at skabe næringsrige produkter til forbrugere i bunden af pyramiden. Tildelt beløb: 1.000.000 kr.

World Robot Olympiad 2019

Formålet med WRO er at inspirere flere børn og unge til at uddanne sig inden for de tekniske og naturvidenskabelige discipliner. Tildelt beløb: 150.000 kr.

Hanne Merete Lassen

Hanne Merete Lassen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3868
  • Mobil +45 5136 3166
  • E-mail haml@di.dk

Relateret