Flere penge til at forebygge seksuel chikane på arbejdspladsen.

Foto: Colourbox
08.01.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Flere penge til Arbejdstilsynets indsats mod seksuel chikane

Arbejdstilsynet får 10 mio. kr. ekstra de næste to år til at forebygge seksuel chikane på arbejdspladsen. Det har regeringen og dets støttepartier besluttet.

De sammenlagt 20 mio. kr. skal Arbejdstilsynet bruge til at styrke tilsynet med – og dialogen om det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladserne. Vurderer Arbejdstilsynet i forbindelse med sager om eksempelvis krænkende handlinger, at der en overtrædelse af Arbejdsmiljøloven, kan det give et påbud.

I Virksomheder omfattet af industriens overenskomst eller industriens funktionæroverenskomst kan Arbejdstilsynet dog ikke føre tilsyn med krænkende handlinger, herunder mobning og seksuel chikane. Som et led i disse overenskomster er der således indgået en aftale om, at DI og CO-industri - i regi af samarbejdsorganet TekSam - har overtaget en tilsynsforpligtelse svarende til Arbejdstilsynet. Dette indebærer, at ledere og medarbejdere i virksomheder omfattet af disse overenskomster kan hente hjælp hos TekSam, såfremt der er behov for at styrke forebyggelsen af krænkende handlinger på arbejdspladsen.

Det mener DI

DI mener, at det er positivt, at der kommer mere fokus på forebyggelsen af krænkende handlinger på arbejdspladsen og opfordrer alle virksomheder til at vurdere, om det forebyggende arbejde er tilstrækkeligt, eller om der er behov for en styrket indsats.

Ud over TekSam samarbejdet indgår DI i de fleste Branchefællesskaber for Arbejdsmiljø, hvor vi samarbejder med de øvrige parter på arbejdsmarkedet om at informere om god forebyggelsespraksis, herunder også når det gælder det psykiske arbejdsmiljø.

Alle DI’s medlemsvirksomheder har naturligvis også mulighed for at kontakte DI, hvis man ønsker sparring til forebyggelse af krænkende handlinger eller hjælp til at håndtere en konkret klage.

Jan Lorentzen

Jan Lorentzen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3632
  • Mobil +45 2328 5264
  • E-mail jlo@di.dk

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter